Published On: 29 Gusht, 2016

Dibranë kujdes! Vëzhguesit: Tentativa për blerje vote dhe kërcënim votuesish

Klima zgjedhore për zgjedhjet e parakohshme në Dibër po shkon drejt një precipitimi artificial.
Deklarata bëhet nga Koalicioni i Vëzhguesve Vendor, duke theksuar se premtimet për përkrahje nga qeverisja qendrore të një kandidati dhe jo të një tjetri si dhe akuzat e ndërsjella të pa adresuara në institucionet përgjegjëse, nuk kanë të bëjnë aspak me normalitetin e këtij procesi zgjedhor.

Koalicioni thekson se kjo klimë dhe për më tepër tentativat për zhvendosjen e konfliktit të lidershipeve politike në këtë proces zgjedhor janë në dëm të qytetarëve të Bashkisë Dibër si dhe dëmtojnë mbarëvajtjen e vetë demokracisë shqiptare.

“Deri më tani, janë bërë disa akuza prej subjekteve zgjedhore dhe janë paraqitur disa dëshmi mediatike për raste intimidimi votuesish apo drejtimi dhe blerje vote. Për këto raste nuk ka patur një komunikim zyrtar publik prej Policisë së Shtetit apo prej Prokurorisë së Rrethit, të cilat duhet të investohen sa më parë dhe me forcë në zbardhjen dhe ndjekjen e përgjegjësve, nëse rrethanat e bëra publike qëndrojnë të vërteta”, thuhet në reagim.

Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë bën përgjegjës lidershipet politike dhe institucionet përgjegjëse për situatën deri më tani të krijuar dhe për çdo agravim të mëtejshëm të procesit zgjedhor në Bashkinë Dibër.

“Këto institucione dhe lidershipet, në koherencë edhe me qëndrimet e shprehura më parë, duhet të bëjnë çfarë është e mundur për të demotivuar, dënuar dhe për t’u distancuar nga çdo element apo shfaqje vullneti që tenton të krijojë një klimë pasigurie dhe presioni ndaj lirisë së shprehjes së vullnetit të qytetarëve të Dibrës”, thuhet më tej.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...