Published On: 30 Janar, 2016

Diaspora e bën Selacin me hidrocentral

  • Fshati Selac i Shalë së Bajgores është bërë me një gjigant ekonomik për Kosovën, kjo pasi sot është inauguruar Hidrocentrali “Albaniku III”, i cili ofron 4.3 megavat me një shtrirje të rrjetit prej 8.3 kilometra.

Kryeinvestitori i ndërmarrjes, Gani Nuhiu në inaugurimin e hidrocentralit “Albaniku III”, tha se ndihet i nderuar të prezantojë projektin e tij, transmeton kp.

“Kam nderin të prezantoj një punë që është bërë me shumë mund dhe me shumë sakrificë. Ju e keni parë që ne kemi hapur 18 km rrugë, edhe këto ishin me shumë mundime, por gjithë kjo u bë me punën e gjithë punëtorëve”, ka thënë ai.

Ai shtoi se ky hidrocentral u financua edhe nga diaspora.

“Ky projekt me 4.3 megavatë nuk është shumë por nuk është edhe pak, kur dimë që Kosova ka nevojë për këto investime. Albaniku 3 është instaluar dhe kemi shtirë rrjetin 8.3 km dhe lidhemi me gjigantin tonë kur dikur mburremi me të, me Trepçën tonë”, tha Nuhiu.

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli në këtë inaugurim tha se energjia alternative që e kanë bërë këta investitorë do të ngrit produktin vendor dhe se ky është një gjigantë ekonomi k për vendin tonë.

“Fshati Sealc është një nga mrekullitë e natyrës përveç zhvillim ekonomik do të jetë edhe vend turistik, ky investim ka rëndësi tjetër dhe kur ekziston vullneti arrihet çdo gjë dhe këtë e kanë arritur këta investitorë dhe këta kanë dhënë shumë për vendin dhe çlirimin e vendit do të thotë i ka bashkuar ideali”.

Veseli iu ka bërë thirrje qytetarëve në diasporë që të vinë dhe të investojnë në Kosovë sepse edhe ata mund ta zhvillojnë Kosovën dhe institucionet do t’i përkrahin sepse ata janë garancia më e ndershme e zhvillimit të vendit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...