Published On: 2 Maj, 2016

Dhuna seksuale në shkolla, 120 raste vetëm sivjet (Video)

Në vitin 2015, sipas të dhënave të Policisë së Kosovës, 54 raste janë shënuar si sulme seksuale dhe 65 raste keqpërdorim seksual i personave nën moshën 16-vjeçare.

Duke iu referuar këtyre statistikave që flasin për numër të madh të akteve seksuale ndaj minoreneve, Policia e Kosovës ka iniciuar një projekt me titullin “Ngacmimet seksuale”, ku nëpërmjet ligjëratave të mbajtura nga zyrtarët policorë, nxënësit e shkollave në gjithë Kosovën do të kenë mundësi të informohen rreth rrezikut që mund t’u kanoset nga sulmet seksuale, raporton KTV.

Kapiten Tahire Haxholli, implementuese e projektit, është shprehur se ky projekt vjen si rezultat i ndodhive të shpeshta që fatkeqësisht po ndodhin nëpër shkolla.

Sipas saj, nxënësit do të kenë mundësi të dinë se kur është duke u ballafaquar me një sulm ose akt seksual.

Haxholli thotë se shumëkush mund të mos i dijë rrugët ligjore nëse ballafaqohet me këto raste, por ajo fton që askush të mos ngurojë të kërkojë ndihmë nga Policia e Kosovës.

Donjeta Kelmendi, drejtoreshë e Koalicionit të Organizatave Joqeveritare për Mbrojtjen e Fëmijëve, ka thënë se patjetër që institucionet duhet të jenë të gatshme për mbrojtjen e këtyre fëmijëve, pasi rastet e tilla po bëhen të shpeshta.

Kurse, sipas raportit të policisë, për vitin 2015 nxitje të akteve seksuale ose prekje seksuale nga personat nën 16 vjeç janë raportuar 2 raste.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...