Published On: 6 Shtator, 2016

Dështon edhe tenderi i dytë për shëtitoren rreth Lumëbardhit në Pejë

Nuk gjen përfundim tenderi i nisur para gati një vit e gjysmë për ndërtimin e mureve dhe shëtitores së Lumëbardhit në Pejë.

Edhe vendimi i radhës për dhënien të kontratës operatorit të propozuar nga Autoriteti Kontraktues (AK)- Komuna e Pejës është hedhur poshtë nga Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP), shkruan sot “Koha Ditore”.

Procesi i deritashëm nga prilli i vitit të kaluar ka prodhuar dy shpallje të tenderit, disa herë kthim në rivlerësim, tri herë shpallje të fituesve pa arritur të nënshkruhet kontrata, parregullsi të shumta dhe shkelje të ligjeve të prokurimit, dyshime për manipulime dhe keqpërdorime… për çka edhe gjendet si tender nën hetime të Prokurorisë në Pejë.

Kësaj here tenderi ka dështuar pasi OSHP e ka aprovuar pjesërisht si të bazuar ankesën e Operatorit Ekomomik (OE) “Enex Trade Sh.P.K.” nga Peja, që e ka parashtruar kundër vendimit të autoritetit kontraktues për dhënien e kontratës për aktivitetin e prokurimit “Ndërtimi i murit mbrojtës dhe shëtitorja e Lumëbardhit”.

Sipas OSHP-së, operatori ankues ka pretenduar se OE “Conex Group”, i rekomanduar për kontratë nga AK-ja, është i papërgjegjshëm me faktin se pronari i kësaj kompanie është dënuar për veprat penale: mashtrim dhe falsifikim të dokumenteve.

Ky pretendim është vërtetuar nga OSHP-ja pasi ka kërkuar nga Gjykata Themelore e Prishtinës të vërtetojë se a ka vendim që pronari i kompanisë fituese të tenderit është dënuar për të njëjtat vepra… (gjerësisht, sot në “Kohën Ditore”)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...