Published On: 21 Maj, 2016

Dështimi i Ministrisë së Kulturës dhe i Kamenicës – 12 vjet s’e përfundojnë një palestër

Ministria e Kulturës bashkë me Komunën e Kamenicës kanë dështuar të ndërtojnë një palestër sportive për 12 vjet.  Ende askush s’ka dhënë përgjegjësi për këtë vonesë. S’ka pasur as hetime nga ana e Prokurorisë dhe Policisë së Shtetit. Ndërkohë, tash, zyrtarët e Kamenicës thonë se fajtori kryesor për këtë vonës është Ministria e Kulturës.

Qe 4 mijë e 300 e 80 ditë ka nisur ndërtimi i një palestre sportive në Kamenicë. Por, as pas dymbëdhjetë viteve të kaluara, ky objekt ende nuk është përfunduar.

Për këtë vonesë, zyrtarët e Komunës së Kamenicës kanë thënë se fajtore është Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve. Në kohën kur kishte nisur ndërtimi i objektit Ministrinë e kishte nën udhëheqje e Astrit Haraqisë.

Sidoqoftë, Faton Biqkaj, udhëheqës i personelit në këtë komunë, ka thënë për Express se pjesa e parë që i ka takuar komunës ka përfunduar së ndërtuari.

“Palestra sportive ka qenë bashkëfinancim mes Komunës dhe Ministrisë. Komuna e ka përfunduar pjesën e pagesës, rreth 100 mijë dhe është tenderuar në dy faza”, ka thënë Biqkaj për Express.

Sipas Biqkajt, komuna ka dërguar një kërkesë në MRKS për përfundimin e projektit dhe për këtë janë ndarë edhe 300 mijë euro të tjera.

“MKRS ka ndarë 300 mijë euro edhe është mbyllur faza e tenderimit dhe tani është në fazën e vlerësimit”, ka vazhduar ai.

Biqkaj për Express ka thënë se është i bindur që në muajt e fundit të vitit palestra sportive do të jetë gati.

Të njëjtin premtim, një vit më parë e kishte dhënë edhe Nënkryetari i Komunës, Fatmir Matoshi.

Në gusht të 2015’tës ai ka thënë se palestra pritet të jetë funksionale në fund të vitit.

Mirëpo, një këshilltar i Komunës së Kamenicës po e akuzon dikë tjetër për bllokimin e punëve të palestrës.

Jeton Biqkaj, Shef i Grupit Asamblist të LDK’së, ka thënë për Express se fajin kryesor e ka qeverisja e PDK’së, në krye me Begzad Sinanin, të cilët në vitin 2008 i kishin bllokuar punimet.

“Ne vitin 2008 ka qeverise Begzad Sinani dhe ky e ka blloku projektin duke thënë se duhet te rrënohet palestra. Me ardhjen ne pushtet te LDK’së, ne kemi vazhdu me kërku nga qeveria te vazhdoj investimi, dhe gjatë viteve 2011-2012 janë vazhdu punimet në palestër ku janë kryer punët finale dhe tash kanë mbet edhe inventarizimi”, ka thënë Biqkaj.

Ndërtimi i Palestrës së Sportit kishte filluar në vitin 2004, kur në pushtet ishte LDK’ja së bashku me AAK’në.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...