Published On: 25 Janar, 2016

Dëshmitarët e Gjykatës Speciales janë shpërndarë nëpër botë

  • Dëshmitarët që do të dëshmojnë për krimet e supozuara të pjesëtarëve të UÇK-së, veç se janë në programin mbrojtës dhe shumë nga ta janë shpërndarë nëpër botë.

Softwar-i më të gjitha të dhënat dhe lëndët e kësaj gjykate janë plotësisht të mbrojtura dhe gjenden në Bruksel shkruan e përditshmja serbe “Danas”.

Sipas burimeve diplomatike të “Danas” më shumë se 400 njerëz kanë dhënë deklarata për krimet e UÇK-së por sigurisht se rreth 30 prej tyre do të dëshmojnë para gjykatës formimi is ë cilës pritet të ndodhë këtë vit.

Gjykata do të vendoset në ndërtesën e dikurshme të Europolit në Hagë dhe do të funksionojë nën mbikëqyrjen e Bashkimit Evropian.

Qeveria holandeze është deklaruar se gjykata do të merret më “krime të rënda që thuhet se janë kryer pjesëtarët e UÇK-së ndaj pakicave dhe kundërshtarëve politikë gjatë vitit 1999-2000”, por të dënuarit eventual nuk do të vuajnë dënimin në këtë vend.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...