Published On: 27 Prill, 2016

Dëshmi dhe video që tregojnë personalitetin negativ të Azem Sylës! (disa Video)

Azem Syla gënjeu sërish, tha se do to dorëzohej drejtësisë nuk ju dorëzua, tha se do ti jepte gjithëçka shtetit nëse këtë do t’ia kërkonte ligji, hotelet, banesat e çka jo, dhe tani është skutuar, jo në bir të minit, veçsë po luftpn si për jetë a vdekje, që të dal disi më mirë në këtë situatë, por duket se rrathët e tij janë ngushtuar shumë.

Plot 63 herë përmendet Azem Syla, 14 herë Sali Gashi, tri herë Adem Lahu, po kaq Ibush Kllokoqi, në një diskutim të bërë më 13 tetor 2009, në fshatin Sankovc të Drenasit në mes të Nazim Bllacës, Shpresim Ukës, Hysri Ramës dhe Qazim Shabanit. Katër herë në këtë CD të incizuar nga Nazim Bllaca me telefon “SonyErikson” përmendet Adem Salihaj, po kaq Ali Sadrija, tri herë Ismet Arifi, tri herë Sefer Syla, një herë Sabri Hamiti, një herë Gani Geci dhe një herë Selim Brosha.
Azem Syla nuk e njoh Bllacën!

Në një video më poshtë Azem Bllaca e mohonte në mënyrë katergorike se ai nuk e njihte Nazim Bllacën, paso policia as që guxonte ta ballafaqonte me Bllacën dhe as që guxonte ta merrte në pyetje, madje këtë se bënte as EULEX-i.

CD-ja e transkriptuar, një kopje të së cilës është publikuar para sa vitesh.
Në CD-në e famshme të NAzim Bllacës, plot 63 herë përmendej Azem Syla, 14 herë Sali Gashi, tri herë Adem Lahu, po kaq Ibush Kllokoqi, në një diskutim të bërë më 13 tetor 2009, në fshatin Sankovc të Drenasit në mes të Nazim Bllacës, Shpresim Ukës, Hysri Ramës dhe Qazim Shabanit. Katër herë në këtë CD të incizuar nga Nazim Bllaca me telefon “SonyErikson” përmendet Adem Salihaj, po kaq Ali Sadrija, tri herë Ismet Arifi, tri herë Sefer Syla, një herë Sabri Hamiti, një herë Gani Geci dhe një herë Selim Brosha.

 

Bllaca: Azem Syla nuk po akuzohet vetëm nga unë

Postuar: 12 Qershor 2012
Edhe të hënën ka vazhduar procesi gjyqësor i rastit “Bllaca 2”, në të cilën seancë u mor në pyetje babai i dëshmitarit bashkëpunues të prokurorisë, Nazim Bllacës, Idrizit, i cili është përgjigjur në pyetjet e mbrojtësve të të akuzuarve. Ai ka thënë se e njeh shokun e Nazimit, Dritonin, i cili ka qenë në shtëpinë e tij dhe, sipas tij, ka përdorur fjalë të rënda. “Kam qenë në fshatin Torinë. Ilaz Rrahmanin e Remzi Hajdarin nuk i njoh, e as Remzi Ilazin nuk e njoh. Nuk e di nëse djemtë e mi kanë ndërruar apo shitur diçka në fshatin Torinë”, ka thënë ai.
I pyetur nga mbrojtësit, Bllaca ka thënë se nuk e ka parë Hyzri Ramën që i ka marrë të hollat për ta vrarë Nazimin , por se ai i ka thënë se i ka marrë 4000 euro edhe 96.000 ka mbetur që t’i marrë.“Unë të gjitha deklaratat i kam dhënë në oborrin e shtëpisë, nuk kam dhënë deklarata në EULEX. Nëse kam dhënë deklaratë në EULEX, unë ulem në vend të Shaban Sylës”, është shprehur Idriz Bllaca, i cili u ballafaqua me një deklaratë të dhënë në EULEX, e cila nuk ishte e nënshkruar, e për çka më pas u sqarua, duke e pranuar se ka dhënë deklaratë edhe në objektin e organeve të hetuesisë së EULEX-it, “Alfa Bravo”. “Djali im pas lufte ka qenë arsimtar në shkollë. Nuk e di a është marrë edhe me veprimtari të tjera. Nuk ka ndodh që dali im të mungojë dy vjet në shtëpi”, është shprehur Idriz Bllaca, duke përgënjeshtruar deklaratën e të bijve, Nazimit e Osmanit, se Nazim Bllaca ka qëndruar dy vjet jashtë territorit të Kosovës.“Ai ka qenë në banesë në Prishtinë. Disa muaj ka munguar. Pas kthimit ka qëndruar edhe te Hyzriu. Ai pas vitit 2001 ka qenë i ndarë prej meje”, tha babai i Nazim Bllacës. Ai më tej ka folur edhe për porosinë, që sipas tij Azem Bllaca i ka dhënë familjes, i shtyrë nga Fahredin Gashi.“E kam një porosi nga Faruku se nëse shkoj unë në burg edhe ju idrizovitë do të burgoseni”, ka shpjeguar ai.
Idriz Bllaca ka thënë se në vitin 2010 kanë ardhur disa persona në shtëpinë e tij. “Shpresimi Dritoni, Sherif Salihu, Asllan Bllaca (emër ky që për herë të parë përmendet nga babai i Nazimit) dhe i ketë thënë Driton Hajdari se nëse Shpresimi ma nguc Nazimin, nuk do të ketë vend në Kosovë”, është shprehur dëshmitari Bllaca. I pyetur nga i akuzuari Uka se a i kujtohet që ia kishte kërkuar këtij të fundit 400.000 euro për ta bërë përkthimin e tokës së Farukut, dëshmitari tha se nuk i kujtohet. Ndonëse me ca deklarata të kundërta me ato të seancës së kaluar përmbyllet dhënia e dëshmisë së Idriz Bllacës për të nisur rrëfimin e tij, Metush Jusufi, i cili me kërkesë të Shpresim Ukës për ta njoftuar gjykatën në lidhje me një porosi që e kishte marrë një ditë më parë nga dëshmitarët Sylejman Tërshana e Metush Sadiku, këtë të fundit për pak minuta e largon trupi gjykues nga salla e gjykimit. “Z. kryetar, desha t’u njoftoj se derisa në orët e pasdites së djeshme kam qenë duke qëndruar vetëm në shtëpi dhe ka ardhur një person i quajtur Shemsi Berisha, nga fshati Konushevc. Unë i thashë se jam nën masa të arrestit shtëpiak dhe se kontakti më ndalohet me persona, me vendim të gjykatës, ai duke dalë nga oborri më tha: “E kam një porosi për ty nga Sylejman Tërshana e Metush Jusufi, të cilët më kanë thënë se po na i dhe sonte 8000 euro flasim mirë nesër në gjykatë, duke e thënë të vërtetën. Unë i thashë Konushevcit se asnjë cent s’kam për t’ua dhënë, flisni të vërtetën në gjyq. Gjykata është ajo e cila do të vendosë. Ne shihemi në gjykatë”, është shprehur Shpresim Uka.
Më pas dëshmitari i prokurorisë, Metush Jusufi, u soll sërish në bankën e dëshmitarëve, duke u përgjigjur në pyetjet e prokurorisë, e cila edhe e kishte propozuar këtë dëshmitar.“Më 2011 kam dhënë një deklaratë në EULEX. Deklaratën e kam dhënë, sepse kam pas atentat nga të pandehurit, ndonëse nuk janë këtu edhe të tjerët. Më 2010 Fahredin Gashi e Sadik Abazi më kanë takuar për të më porositur që të ndikojë në familjen Bllaca për të thënë ata se Nazim Bllaca është i çmendur dhe për këtë më kanë ofruar 3500 euro. 10.000 mijë euro më kanë ofruar për Agron Goranin, pasi ky i fundit e ka dajë Nazimin.
Bllaca ka qene aktiv edhe ne Facebook, ku pas 372 pyetjeve te Murat Jasharit vëllau i komandantit Ismet Jasharit -Kumanova drejtuar deputetit dhe nenkryetarit te PDK-se, ka shkruar: “Azem Syla nuk po akuzohet vetëm nga unë”.
CD-ja e transkriptuar, një kopje të së cilës e posedon “Koha Ditore”, po përdoret si provë materiale kundër Azem Sylës, Shpresim Ukës, Shaban Sylës, Bekim Sylës, Driton Hajdarit, Sadik Abazit e Fahredin Gashit. Syla deri tash nuk është akuzuar, por është nën hetime për dhënie të urdhrave për vrasje.

Por kjo bisedë për njërin prej protagonistëve të saj është e montuar dhe nuk ka asgjë të vërtetë. Qazim Shabani e ka cilësuar të enjten në Gjykatën Supreme të Kosovës këtë CD si montim të Nazim Bllacës. Sipas tij, në atë takim nuk ishin përmendur fare këta persona, por vetëm ishte diskutuar për borxhe që sipas tij Nazim Bllaca ua kishte Shpresim Ukës, Shaban Sylës e Fahredin Gashit.

Megjithëkëtë, në audioincizimin 2 orë e 14 minuta, të vlerësuar nga ekspertët e Policisë si autentike, të bërë në shtëpinë e Hysri Ramës në Sankofc, tregon sesi protagonistët e saj flasin për krime dhe përpjekje për mbylljen e tyre. Në këtë CD, Shpresim Uka i thotë Nazim Bllacës që ta harrojë EULEX-in, Azem Sylën e krimet e kryera. Si shpërblim ai i premton deri në 500 mijë euro. Aty Bllaca ankohet se pse i është mohuar kontributi kriminal dhe pse është paguar për vrasjen e tij.

Gjatë marrjes në pyetje nga Shpresim Uka, dëshmitari ka thënë se e kishte thirrur Hysri Rama që të shkonte të merreshin vesh me Bllacën për disa borxhe.

“Kemi shku aty, ish kanë Nazim Bllaca dhe një djalë i ri, djali i axhës së Hysri Ramës.

Biseda ka qenë rreth një orë apo një orë e gjysmë. Aty u bisedu vetëm për borxhe”, ka thënë ai.

“Ty (Shpresim Ukës v.j.) t’i ka pas 20 mijë euro, 84 mijë Shaban Sylës e shumë Faruk Gashit. U përmend një shumë e madhe. Ka premtu se i paguan borxhet, thojke se jam në krizë financiare mirëpo diçka do të bëj me i kry obligimet”, ka thënë ai.

Shabani ka shtuar se nuk e ka dit që po incizohet, por më vonë e ka marrë vesh. Ai ka thënë se CD-ja që e ka dëgjuar në televizor dhe internet është e montuar dhe kurrgjë nga ajo që ka dalë është folur por vetëm për borxhe.

Prokurorja Emma Rizzato, ndërkaq ka thënë se CD-së i është bërë ekspertiza nga Policia dhe është konstatuar se incizimi është autentik dhe i pamontuar. Por dëshmitari ka insistuar se CD-ja është e manipuluar dhe se me pas ditë që incizohet nuk do të kishte shkuar. Ai ka thënë se Adem Salihaj nuk është përmend në atë takim.

“Sabri Hamitin para lufte e kanë plague. Kanë thënë në Dumnicë që Shpresimi e ka plague me qita njerëzit e vet”, thotë në këtë CD i akuzuari Uka.

Gjatë dëshmisë Qazim Shabani është munduar të enjten t’i krijojë alibi Shaban Sylës se ditën e atentatit kundër Adem Salihajt kishte qenë me të gjithë ditën në Prishtinë, derisa Shpresim Ukën ta nxjerrë të pastër nga kjo bisedë.
http://koha.net/?id=8&arkiva=1&l=119664

Matrapazët që vodhën firmat dhe shtetin, hajnat që i vodhën mërgimtarët

Më poshtë është një pjesë e një shkrimi të Reshat Badallaj-Zhuriani, i cili akuzonte këta: Matrapazët që vodhën firmat dhe shtetin, hajnat që i vodhën mërgimtarët
Azem Syla, që mbante nofkën “Daja”, më pati dërguar fjalë nga Tirana. Ai u takua me një aktivist të shoqatës dhe i burgosur politik dhe i thotë:”…Thuaj Reshatit që paratë le të m’i dërgojë mua…” Por, ne nuk ia dërguam asnjë metelik dhe nuk ia varëm kërcënimeve të tij
*Kush e kush i mori nga 100.000 dhe kush i dërgoi 180.000 marka prapa shpinës I. K.?
*Kush i mori 77.000 marka?
*Më 25 gusht 1998, kush i mori 21.000 marka gjermane?
*Kush bleu veturë, kamionetë dhe kush dha para për kanagjegj dhe për mur (avli)?
*Cili hamshor bredh pas ushkurit me para të bashkatdhetarëve…?
*Azem Syla me çon fjalë nga Tirana dhe i kërkonte markat gjermane.
*Kam respektuar vetëm marrëveshjen me Remzi Ademajn (komandant “Petrit Kodrën”), tani heroi kombit
*Kush i mori 199.135.00 dhe kush tjetër i mori 150.000 marka?
Azem Syla “Daja” më dërgon selam nga Tirana

Azem Syla, që mbante nofkën “Daja”, më dërgoi fjalë nga Tirana. Ai u takua me një aktivist të shoqatës dhe i burgosur politik dhe i thotë:”…Thuaj Reshatit që paratë le të m’i dërgojë mua…” Ne nuk ia dërguam asnjë metelik dhe nuk ia varëm kërcënimeve të tij. Unë respektoja urdhrin e komandant Kodrës-REMZI ADEMAJT SEPSE ISHIM TË NJË FSHATI DHE NJIHESHIM ME RRËNJË E ME DEGË… Azem Syla mashtroi një maskara që Remziu kishte porositur se nuk bën t´i jepet asnjë metelik. Ky hajn dhe bishtdredhur do të përgjigjet herët a vonë për hajni dhe tradhti. Se vërtet është kështu, le të thotë se sa para ka mbledhur më parë. Asnjë cent! Ka shumë hajdutë. Do t´i ndjekim deri në varre këta qen. Askush nuk e autorizoi këtë zagar nuhatës. Bile dërgoi faksin komandant Petrit Kodra, qe mos t´i jepet asnjë fening dallaveraxhiut. Sa i përket faksit këtu ka dorë zagari tjetër që nuk shkonin mirë këta të dy. Kush i AUTORIZOI këta TRADHTARË EDHE SOT, PYES!? Por, spiuni dhe melezi dështuan turpshëm! Bajrakun që deshën ta vidhnin nuk munden, sepse i njeh populli. Bile shumë mërgimtarë më pyesnin se si u fut nipi i Ilia Vakiqit…? Pragu i tij njihet për të keq për shqiptarët. Ku jeni, dilni në pazar si dalin burrat!? Përse nuk tregoni si vodhët firmat, përse nuk tregoni si vodhët shtetin dhe triskat i ndërronit te turqit… Përse nuk e bëni këtë? Ehu, po lehin qentë që i kishin shtruar sofrat me Sulltan Sulejmanët e TOP KAPISË, që morën gradën YZBASH, po lehin këlyshët e Stojanit, që në kohën e kryengritjes së Hasan Prishtinës, bashkëpunuan me serbianët,po lehin këlyshët e Rrustës që mori dekoratë serbe,për vrasjen e zhurianëve. PO NUK LEHIN SERT SE I NJOH. Kur i shoh mundohem të përmbaj veten, por kot! Më shkaktojnë të qeshura. “Eh!” flasin edepsëzet se nuk ecim bashke me ta për t´vizituar varret e Dëshmorëve…! Kush jeni ju, fuckyou!? Vetëm edhe njëherë të bëni gek e mek, do t’iu tregoj edhe punën e kapelës, që është harruar dikur moti në shtratin e ashiknisë. Po, po. Mbajeni mend! Ku është ushtari i Nikola Lubiçiqit, dezertorin të pyes: Se sa muajsh (jo burra) janë? Sa morën pjese në luftë, sa para i dhatë për luftën…? Për veprimtarinë atdhetare të shoqatës, shtypi serbian në gazetën “V.Novosti”, shkroi se UÇK dhe Shoqata Atdhetare “GRYKA E LUMËS” janë organizata terroriste, shih reagimin në librin “VËRRINI NËPËR LUFTËRA”, faqe 164, të autorit… /VIJON

http://www.kosova-sot.info/opinione/20931/perse-refuzova-urdhrin-e-azem-syles-ne-kohen-e-luftes/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...