Published On: 10 Qershor, 2016

Derisa në Kosovë po mbrohet korrupsioni dhe krimi i organizuar tokat tona po kolonizohen

A mjafton konstatimi?

Milazim Maraja
Kryeministri i Qeverisë së Kosovës konstatoj që gur themeli i kolonisë së re serbe që do të ndanë Leposaviqin nga Mitrovica është i pa ligjshëm. Po ashtu edhe Ministri i ambientit sqaroj së nuk paskan kërkuar leje ndërtimi. Në Kosovë ven gur themel serb, zyrtari të cilit iu ka ndaluar hyrja në Kosovë. Këso ndërtimesh pati filluar Serbia në kohën e kriminelit Millosheviq në Junik dhe në Baballoq kur ne nuk ishim shtet. Për të vu një kufi me elementin serb në mes të Kosovës dhe Shqipërisë. Serbia është shtet ushtarak. Ka një ushtri pa uniformë, të përshtatshme dhe të pa dhembshme për ti mbjell si farë të keqe në trojet e huaja. Kështu solli refugjat nga Bosna dhe Kroacia dhe i vendosi në Kosovë. Tani që 17 vite i mbanë pengë në kampe si në kazerma, për të i kthyer në Kosovë. Një përgatitje tjetër nën petkun e pelerinës kishtare po përgatit okupimin e tokave të shqiptarëve si prona kishës. Në Istog ka zënë disa dhjetëra hektarë dhe fare pa problem së kjo gjë nuk i kishte tërhequr fare vëmendjen zyrtarëve të Komunës. Po kështu Gjykata Kushtetuese e mbushur më zyrtarë jo kompetent dhe të denjë për të mbrojtur atdheun e tyre falin tokë që më vonë kisha serbe do të këtë “mëshirë” të ju falë serbeve që do të ri kolonizojnë Kosovën. Pra në mbrojtje të tokave shqiptare në Kosovë janë vu shoqatat në vend të institucioneve. Ju më këmbëngulje i largoni dhe mbani larg ata që janë të aftë dhe të gatshëm më sakrifikua nga vetja për popull të vet. Deri sa Serbia mbledh potencialin e vet intelektual, kriminal dhe të pistë për të realizuar qëllimin e vet okupues. Ku janë shqiptaret? Pse heshtin para kësaj gjendje shumë të rrezikshme për ne dhe atdheun ton?.
Ku janë institucionet tona, a kanë mjaftueshëm ndjenjë kombëtare?. Këto janë pyetje që për çdo ditë njerëzit i bëjnë në biseda në mes veti. Derisa në Kosovë po luftohet dhe mbrohet korrupsioni dhe krimi i organizuar tokat tona po kolonizohen. Serbia guxon të ndërtojë shtëpi për 1500 serb në tokatë tona. Qeveria e Kosovës nuk guxon dhe nuk mund të i sigurojë shqiptaret të jenë të qetë në shtëpitë dhe tokatë e tyre. Nuk arriti të realizojë një projekt të librave shqipe në Luginë. Nuk i siguron shqiptaret të i rindërtojnë , shtëpitë e tyre të Kroi i Vitakut. Shtëpi këto që u dogjën nga serbet. Ky shtet do të duhej deri tani të i kishte gjetur edhe kriminelet që i kanë djegur shtëpitë e shqiptarëve dhe që i kanë vrarë shqiptaret në këto troje. Të i vente para drejtësisë. Jo të bënë sehir duke parë kolonizimin e Kosovës. Çka po presin, apo çka duhet të presin zyrtaret tonë?. Në qoftë se kjo situatë kështu do të zgjasë a mos po mendoni? se ky popull do të shpërngulet i teri që ju të qëndroni të qetë në kolltukët tuaja. Jo, jo kjo nuk ka ndodhë dhe nuk do të ndodhë. Përkundër pa kënaqësive të krijuara nga orkestra politike e Kosovës. Shqiptaret do të qëndrojmë këtu. Do të kthehen edhe ata që kanë migruar pa dëshirën e tyre. Ata vetëm fizikisht janë jashtë vendit. Ata më shpirtin e tyre peshojnë në Kosovë. Sa herë që ka pas nevojë janë kthyer, kanë luftuar pa e kursyer jetën e tyre për atdhe. Eskalimi i konfliktit më Serbinë për çdo ditë po shihet më i pa shmangshëm. Serbia po punon dhe provokon për një gjë të tillë. Ne duhet të përgatitemi për të mbrojtur tokatë dhe popullin tonë. Ju po bisedoni për koncesione të listës serbe për të shndërruar FSK në FARK. Po them në FARK së kështu duhet të quhen Forcat e Armatosura të Republikës së Kosovës. Serbia po kolonizon Kosovën masivisht . Qeveria serbe më kisha dhe terë potencialin e vet po lufton për okupim të serishëm të Kosovës. Po ju ku jeni? A po nuk ju vjen mëkat nga populli jua?. Apo nuk keni turp të qëndroni në vend ku kërkohet përgjegjësia, e ju nuk jeni në gjendje të kryeni punët më kompetencë?. Intelektualet Kosovës kurrë nuk kanë qenë më të heshtur prej që unë i mbajë mend. “Klikat” dhe debatet janë shumë anemike dhe nuk i bijën çështjes në ballë. Për këtë punë kaq më rëndësi do të duhej të angazhohet i terë potenciali intelektual, shtetëror dhe kombëtar i shqiptarëve. Andaj; O hapni gjoksin para detyrave që keni marr dhe kryeni punën tuaj më nderë, o ikni më shpejt që të mos krijoni tragjedi për këtë popull të mrekullueshëm dhe të bekuar që u besoj dhe u votoj..

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...