Published On: 24 Mars, 2016

Deputetja Albulena Haxhiu kërkon dëmshpërblim 1.5 milion euro nga “IndeksOnline” dhe “Gazeta Express”

Albulena Haxhiu në paditë e dorëzuara kërkon që portali “IndeksOnline” në emër të dëmit jomaterial ta kompensojë me një milion euro, ndërsa “Gazeta Express” me 500 mijë euro.

Deputetja Albulena Haxhiu po pretendon se portalet “IndeksOnline” dhe “Gazeta Express” i kanë shkaktuar dëm jomaterial në vlerë 1.5 milion euro gjatë publikimit të artikujve për rëntgenin e saj.

Haxhiu, e cila tashmë ka dorëzuar dy padi në Gjykatën e Prishtinës, pretendon se “IndeksOnline” duhet t’i paguajë asaj një milion euro ndërsa “Gazeta Express” shumën prej 500 mijë eurosh si kompensim për shkrimet ku pretendohej se deputetja e kishte futur gazin lotsjellës në pjesë të ndjeshme të trupit.

Në padinë e saj, Albulena Haxhiu pretendon se më 20 shkurt 2016 “IndeksOnline” ka kryer shpifje kur ka publikuar lajmin e titulluar “Ekskluzive: Konfirmohet bombola e gazit e fshehur në trupin e Albulena Haxhiut”. Artikulli në fjalë ishte larguar nga portali i cili edhe i kishte kërkuar falje deputetes Haxhiu.

Tre ditë më vonë, po i njëjti portal, duke cituar “Gazetën Express”, kishte publikuar lajmin me titull “IndeksOnline pati të drejtë, Albulena e kishte fshehur gazin në trupin e saj”.

Në padinë e dorëzuar, deputetja Haxhiu kërkon që në fund të procesit gjyqësor “IndeksOnline” t’i paguajë një milion euro në emër të dhimbjes shpirtërore, denigrimit të personalitetit dhe cenimit të dinjitetit.

I kontaktuar nga KALLXO.com pronari i “IndeksOnline”, Faton Shoshi, nuk ka komentuar me arsyetimin se për këtë çështje duhet të konsultohet me kryeredaktorin Besnik Batushën. E ky i fundit ka thënë se nuk mund të deklarohet për momentin për shkak se nuk është në dijeni për padinë. “Nuk mund të flas për diçka që nuk e kam parë“, thotë Batusha.

Nga ana tjetër, Leonard Kërquki, kryeredaktori i “Gazetës Express”, e cila po ashtu është paditur nga Haxhiu për publikimin e teksti me titull “Megjithatë, Albulena Haxhiu e kishte fshehur gazin lotsjellës së trupin e saj”, thotë se qëndrojnë prapa asaj që është publikuar.

“Express qëndron fuqishëm prapa këtij artikulli, pavarësisht padisë së deputetes së Lëvizjes Vetëvendosje, zonjës Albulena Haxhiu. Çdo gjë e thënë në artikull është e vërtetë dhe plotësisht profesionale”, pohoi Kërquki.

Kryeredaktori i “Gazeta Express” thotë se publikimi i lajmit ishte në interes të publikut. “Artikullin e kemi publikuar, pasi që kemi qenë të bindur se është në interes të publikut të dijë se si është futur gazi lotsjellës në Kuvendin e Kosovës për muaj me radhë”, ka thënë Kërquki.

Ai është ankuar se pas publikimit të këtij lajmi Lëvizja Vetëvendosje ua ka ndaluar zyrtarëve të saj të deklarohen për “Gazetën Express”, gjë që e ka pamundësuar kryerjen e detyrave në mënyrë profesionale. Për këtë veprim të LVV-së, “Gazeta Express” sipas Kërqukit është ankuar në mekanizmat që merren me të drejtat e gazetarëve.

Dy paditë ndaj “Indeksonline” dhe “Gazeta Express’ janë dorëzuar më 14 mars në Gjykatën e Prishtinës.

Siç shihet në dosjet e siguruara nga KALLXO.com, deputetja Haxhiu ka paguar një mijë euro taksa gjyqësore për t’i paraqitur paditë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...