Published On: 14 Qershor, 2016

Deputeti Bulliqi, Kosova ia ka dorëzuar vullnetarisht Malit të Zi mijëra hektarë (Video)

Komisioni për caktimin e vijës kufitare me Malin e Zi nuk i ka përdorur hartat topografike të Institutit Gjeografik të ish-Jugosllavisë, por ka përdorur disa harta tjera, të cilat sipas tyre vlejnë, e ato të Institutit nuk vlejnë, ka thënë deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Shpejtim Bulliqi.

“Duhet të gjendet ndonjë super-ekspert për këtë, sepse nuk di çka të them ndryshe”, është shprehur Bulliqi në televizionin Rrokum.

Ai ka theksuar se “gabimet e Komisionit kosovar janë bërë qysh në start me metodologji, sepse janë mbështetur vetëm në një kriter, atë kadastral. Nuk e kanë marrë për bazë asnjë kriter tjetër”.

Bulliqi ka përmendur për një procesverbal të Komisionit të Malit te Zi, ku thuhet se pala kosovare ia ka transferuar të gjitha kompetencat Malit të Zi për përcaktimin e vijës kufitare ndërmjet dy shteteve.

Ai ka thënë se ky procesverbal është në faqen zyrtare të Komisionit malazez, dhe sipas tij, pala malazeze e ka përgjegjësinë e plotë për të përgatitur draftin e caktimit të vijës kufitare.

Bulliqi ka thënë se këtë dokument e kanë edhe qeveritaret tanë.

Ai ka vlerësuar se “përgjegjësinë kryesore e ka Komisioni i palës kosovare dhe askush tjetër për këtë”.

Bulliqi ka shtuar se “duhet të ruhen marrëdhëniet me Malin e Zi”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...