Published On: 31 Korrik, 2016

Deputetët vrasës dhe institucionet kuislinge nuk mund të vendosin për Tërësinë tokësore të Kosovës

 

A mund ti lihet fati i territorit në duar të një Kuvendi të dominuar nga krimi i organizuar, ku udhëheqin, sundojnë vrasësit, krijuesit e SHIK-ut, dhe mbajtësit e frymës gjallë të vëllavrasjes?

Në situatën në të cilën ndodhemi opozita, shoqëria civile dhe para së gjithash institucionet akademike, si ASHAK, UP dhe të tjera duhet të kërkojnë që vendosja e demarkacionit të shtyhet deri në konstituimin e një Kuvendi të ri, vërtetë të dalë nga zgjedhje të lira, dhe ku tashme vrasësit që janë në Kuvend të jenë në burgje dhe në pamundësi të ndikimit politik.

Si mund ti lihet që të vendos një Kuvend, ku numri i deputetëve vrasës dhe porositës të vrasjeve mund të formojnë lirisht grupin më të madh parlamentar, duke i mbledhur deputet të PDK-së, AAK-së dhe së paku një të Vetëvendosjes, dhe po ashtu duhet të hetohen edhe deputet serb që mund të kenë kryer, jo krime të karakterit të vëllavrasjes, por të karakterit etnik.

Kush nga shqiptarët mund ti besojë nesër se Kuvendi që udhdhëhiqej nga Kadri -Veseli, udhëheqësi i organizatës më nam-zezë, SHIK-ut, dhe përbëhej nga deputetë që kishin urdhëruar dhjetëra vrasje politike, madje të atdhetarëve më të ndritur shqiptarë, nuk ia kanë falur tokën Malit të Zi, se nuk kanë marrë para apo se nuk janë komprometuar në një mënyrë tjetër, me një marrëveshje sekrete përfitimi, dhe në këmbim të saj, përfshirë edhe larjen e dosjeve, para Gjykatës speciale, që të falin toka të Kosovës.

Një Kuvend që nuk gjen qetësinë e vendimmarrjes tashmë një vit thuaja, dhe që prioritet e ka manipulimin politik, për të shmangur sa të jetë e mundur funksionalizimin e Gjykatës speciale, dhe ku deputetët e përfshirë në krime të tjera si ekonomike dhe shkelje ligjore, përbëjnë shumicën absolute apo që ku deputetët e ndershëm mund ti numërosh në gishta, apo vështirë se të mbushet një ‘pëllëmbë’ e dorës, nuk duhet lejuar, dhe aq më pak duhet pranuar vendimet në dëm të interesave kombëtare.

Ti falësh tokë sot Malit të Zi në shekullin e 21 nuk është vetëm tradhti kombëtare, por një vepër e shumëfishtë kriminale, që duhet nisur hetimet që tani.

E para pikë nga duhet të fillojnë hetimet është se Komisioni Shtetëror për Demarkacion në punën e tij deri në prezantimin e idesë negative për humbjen e 8232 hektarëve tokë, i ka përjashtuar nga shqyrtimi të gjitha materialet – provat, që çonin në ruajtjen e tërësisë tokësore të Kosovës, pra në proceduralisht ka kryer vepër penale, tradhti ndaj atdheut, dhe fshehje të fakteve.

Ky fakt mjafton për të hapur padi penale ndaj ish ministrit të Jashtëm, tani president i vendit, Hashim Thaçit, njeriut që ka vendosur për interesa të tij, duke e imponuar edhe Komisionin, që të vendosë në dobi të Malit të Zi, dhe po ashtu të paditet edhe kryeministri aktual Isa Mustafa, për refuzim edhe tani me postimet e tij të fundit në facebook, që të vendoset në dobi të shtetit fqinj, duke injoruar në tërësi provat e kundërta dhe duke kërkuar që pas një debati, të vendoset pra në dobi të malaziasve.

Ku gjen në një shtet në botë, figura kaq entuziaste për të dëmtuar tërësinë tokësore shtetërore, kaq hapur dhe në flagrancë të mbrojnë interesat e fqinjëve, të shndërrohen në avokat të interesave të fqinje.

Pra, një udhëheqje, Presidencë, Qeveri, Kuvend, që mbron interesat e fqinjëve, ajo (ato institucione) janë kuislinge.

Dhe këtë  duhet t’ia bëjë të qartë opozita, ekspertët dhe intelektualët, se çfarëdo vendimi që merret në dëm të Kosovës, vendimmarrësit do të përballen me padi penale dhe me ndëshkimin më të lartë të mundshëm, qoftë edhe me sakrificën e ish luftëtarëve që janë zotuar sse do ta bëjnë. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...