Published On: 28 Janar, 2016

Deputetët e opozitës thyejnë bllokadën, përfaqësojnë Kuvendin jashtë Kosovës

  • Bojkotimi i seancave të Kuvendit, madje edhe pengimi i mbajtjes normale të seancave, si duket nuk i ka penguar deputetët e opozitës që, si pjesë e Kuvendit, të marrin pjesë në përfaqësimet e bëra jashtë Kosovës.

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Aida Dërguti, që është deputete e LVV-së së bashku me nënkryetarin tjetër të Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti, po merr pjesë në punimet e Sesionit të Parë të Rregullt 2016 të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës në Strasburg, nga data 25-29 janar.

LEXO PO ASHTU: Opozita i kthehet institucioneve, kur është puna për udhëtime jashtë vendit (Foto)

Zëdhënësi i Lëvizjes Vetëvendosje (LVV), Frashër Krasniqi, duke folur për arsyen se pse Dërguti po merr pjesë në këto punime, ka thënë se subjektet opozitare, që në fillim të krizës institucionale politike, kanë treguar që nuk do t’i bojkotojnë të gjitha vizitat jashtë vendit, të cilat organizohen në kuadër të Kuvendit të Kosovës, sidomos jo ato që, sipas tij, janë shumë të rëndësishme për të paraqitur drejt situatën politike në Kosovë.

Krasniqi ka theksuar se “arsyeja se pse Aida Dërguti ka shkuar në Këshillin e Evropës, ka qenë sepse ka qenë e rëndësishme për Kosovën që të jepet versioni i Kosovës (i drejtë) për çështjet që janë diskutuar aty”.

Delegacioni i Kuvendi të Kosovës, gjatë kësaj kohe, është takuar me delegacione të ndryshme nga Shqipëria, Suedia, Gjermania, Italia, Franca, Turqia, Maqedonia, Sllovenia dhe Hungaria.

Temat e takimeve janë zhvilluar kryesisht lidhur me votimin e rezolutës me temë ‘Situata në Kosovë dhe roli i Këshillit të Evropës’, me raportues Agustin Conde.

Telegrafi më herët pati raportuar se vizitat jashtë vendit të zyrtarëve të insitucioneve të Kosovës përcjellen me mëditje goxha të “majme”. Mëditjet ndryshojnë varësisht prej shteteve në të cilat udhëtojnë. E, çështja e shpenzimeve të udhëtimeve zyrtare është rregulluar me një rregullore të UNMIK-ut, e cila nuk ka ndryshuar tani e gati 11 vjet. Në të janë përcaktuar kompensimet për mëditje për secilin vend të botës./Telegrafi/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...