Published On: 27 Korrik, 2016

DENIMI I BERAT BUZHALES DO TË NA BËJ MIRË SIKUR PUÇI I ERDOGANIT

Berat Buzhalen s’e njoh (live) dhe s’kemi komunikuar kurrë në asnjë mënyrë. Njëherë i kam dërguar një përkthim shkencor në fushën e ekonomise dhe nuk ma ka botuar në Express. Ndoshta ka pasur drejtë sepse në një vend ku ekonomia më e fuqishme janë vithet e Kallashit dhe Shkëndijes, cilit derq i duhen artikujt shkencorë lidhur me ekonominë. Por, ky nuk është qellimi i këtij shkrimi. (I kërkoj falje publike Kallashit dhe Shkendijes që i mora shembull pa i pyetur).
Pro apo kundër denimit të Berat Buzhales
Unë jam pro ! Pra, Berat Buzhalen duhet denuar patjetër. Dhe, jo se paska bërë gabim me sarkazmen e puçit ushtarak të Erdoganit por dikush duhet të sakrifikohet që të krijohet një front i fortë anti-piçkin i dofarë ambasadave që na e kanë lodhur bythen sikur të ishim kopila ambasadash e jo banorë të një shteti të pavarur. Janë do përfaqësues të dofarë ambasadash në Kosovë që sapo të zgjohen në mëngjes, në pamje të parë, i vëren së nuk kanë bërë sexe të mirë gjatë natës dhe krejt shqiptarët e kanë fajin. Për ta zbehur dhe qetësuar merzinë e natës ankth nga sexi i dobtë e i lodhtë që kanë pasur, organizojnë konferenca për shtyp dhe lëshojnë zjarr nga goja kundër kopilave kosovarë me origjinë shqiptare. Madje bëjnë edhe demarshe diplomatike ! Kësaj radhe në shënjestër qenka kapur Berat Buzhala si prishës i gjumit të natës. Shkëlqësia e Saj, Ambasadorja e Turkisë, paska kërkuar nga MPJ që Berati të kryqëzohet me mundësi kunxhimi ! E, pse jo more !? Edhe unë pajtohem, por deshta t’ia shtoj edhe Alma Lamen, se mos po merzitet Berati vetëm në burg. Edhe Alma ka pas « çu kry » kundër do hoxhallarëve islamistë të Kosovës, që na e kanë helmuar rininë 20 vjet me radhë sesi duhet dalur zot tokës së Shamit. Të njëjtit, me do tjerë (« intelektualë ») të fshehtë, janë ngritur tash në këmbë në mbrojtje të Erdoganit. Edhe Jahir Akshamllari, foli i pari, se kopilat e Kosovës janë me Erdoganin. (Kjo gjendje shumë e ka merzitur edhe Albin Kurtin dhe deri tash asnjë fjalë s’e shkrepi nga goja! Në të vërtetë tregoi me krenari që Esma, edhe kur e ka shti Hashimi në burg, e ka lajmëru Erdoganin ! Normal, është traditë të lajmërohet vëllai i madh). Kështu, me sakrifikimin e Berat Buzhales dhe Alma Lames ndoshta formohet një front anti ksenofilësh (meshkuj e femra) të cilët në Kosovë me përkushtim i mbajnë pantollat dhe fundat ulur deri në gjunj në sherbim të kujdoqoftë që punon nëpër përfaqësi diplomatke në Kosovë.
Ataturku dhe Erdogani
Derisa jam duke shkruar këtë shkrim, një mik më dërgoi një pusullë ku më shkruan se (shqiptari) Kemal Ataturk (thmeluesi i Turkisë moderne) paska qenë një nacist (nacional-socialist) sepse për 60-70 vjet, 7 million shqiptarë i ka detyruar të deklarohen turq si dhe ta harrojnë gjuhën shqipe ! Në krahasim me bëmen e Ataturkut, kërkesa e (shqiptarit) Erdogan, nëpërmes Shkelqësisë së Saj, Ambasadores së Turkisë në Prishtinë, për burgosjen e Berat Buzhales, është vetëm “një dhuratë e ardhur nga Zoti” që do të na bëj mirë!
Propozim intelegjent apo absurd (sipas qejfit)
Është mirë të ndërrohet Kushtetuta e Republikes se Kosovës dhe aty ku shkruhet që Republika e Kosova eshte shtet i pavaruar dhe sovran të shkruhet, Kosova është Republika e ambasadave. Banorët e saj janë kopila të ambasadave. Por, në këtë rast të zgjedhet së paku ambasada e një kombi të fisëm që edhe kopilat të duken se janë femra dhe meshkuj të një ambasade që përfaqëson një komb të fisëm dhe të gjithë kanë lindur kopila për pikë qefi!
SK
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...