Published On: 21 Shkurt, 2016

Demokristianët të indinjuar me ata që bëjnë thirrje për largim të ambasadorit Delawie

 

Në emër të Demokristianëve të Kosovës dëshirojmë të shprehim indinjatën e thellë dhe reagimin e fuqishëm, kundrejt atyre, që në forma dhe mënyra nga më të pandershmet dhe më primitivët, bëjnë peticione dhe thirrje për largimin nga Kosova të ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, z. Greg Delawie.

Për ne Demokristianët e Kosovës, kërkesa dhe veprime të tilla, nga ana e cilitdo qytetar të Kosovës, janë jashtëzakonisht shqetësuese, të dëmshme dhe të dënueshme, sepse nxjerrin në pah synimin monstruoz të disa personave, që Kosovën dhe popullin e saj ta shkëpusin nga miqësia shekullore me popullin dhe shtetin më mik të kombit tonë, pra me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ne populli i Kosovës, në asnjë moment nuk guxojmë të harrojmë, se ekzistenca e kombit shqiptar në përgjithësi dhe e Kosovës si shtet i ri në veçanti, as nuk do të ishte e mundur dhe as nuk do të bëhej kurrë realitet, pa partneritetin, ndërhyrjen ushtarake dhe përkrahjen e vazhdueshme dhe të pandërprerë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, si lideri kryesor i lirisë dhe demokracisë në botë, andaj dalja kundër përfaqësuesit të SHBA-ve në Kosovë, z. Ambasador Delawie, është e papranueshme për Demokristianët e Kosovës, sepse kjo do të nënkuptonte një izolim edhe më tragjik sesa ai i Shqipërisë së kohës së komunizmit dhe mbi të gjitha do të shuante njëherë e përgjithmonë, ëndrrat tona për integrim në NATO dhe Bashkim Europian.

Sigurisht, që peticione dhe kërkesa të tilla, mund të vijnë vetëm nga ata, që synim kryesor kanë distancimin e Kosovës nga rruga Euro-Atlantike dhe orientimin e saj kah lindja e mesme, çka realisht do të nënkuptonte vetëvrasje kombëtare dhe njëkohësisht tradhti ndaj synimeve dhe idealeve tona shekullore, për të qenë pjesë e familjes Europiane, ideale këto të artikuluara dhe të mbrojtura më së miri nga presidenti historik i Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova, për gati 20 vite me radhë.

Pra edhe njëherë, Demokristianët e Kosovës iu bëjnë thirrje të gjithë qytetarëve të Kosovës, që të ruajnë qetësinë, maturinë dhe mbi të gjitha të ruajnë trashëgiminë e prijësit dhe liderit tonë historik dhe emblematik, Dr. Ibrahim Rugova, për miqësi të përhershme më Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimin Europian.

Zoti e bekoftë Kosovën!

Zoti i bekoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës!

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...