Published On: 3 Prill, 2016

“Demokratët” anadollakë

 

 Agim Vuniqi

Qytetarëve deri më sot nga qeveritë e deritanishme i është servuar një ideologji e re që është shndërruar si koncept jetese: llafomania kudo, në rrugë, në kafene, në ahengje, në kuvend…, pra ndeshemi me një retorikë inflantile të ministrave, të deputetëve etj. Demokracia nuk është ideologji, që ka zëvendësuar atë moniste, ashtu si e kanë keqkuptuar “demokratët” anadollakë, është mënyrë e jetës më të mirë, që nuk do të thotë të mos riaktivizohen modele të organizimeve të përbashkëta vullnetare, të mëhershme, të tilla ka edhe në SHBA, të formave eksploruese, të punës dhe vizitës në kampe të ndryshme, të grupeve të tanishme në Amerikë si ato të “Boys & Girls Clubs of America”, që tubojnë mbi 4 milionë anëtarë, pastaj ato “Boy Scouts of America”. Pra aktivitete të tilla vullnetare do të duhej t’ishin pjesë e programeve strategjike ribashkuese ekonomike dhe kulturore e qeverisë Rama dhe Mustafa, aty të rinjtë do të aftësoheshin dhe do të rikualifikoheshin për profesione të reja, në përputhje me nevojat e qytetarëve… Aty të rinjtë do të kultivonin veti më të mira edukuese dhe qytetare, do të zhvilloheshin debate shoqërore të të rinjve ku do të lindnin ide të reja për punën ekipore… Për inkurajimin e aksioneve të tilla do të angazhoheshin edhe të rinjtë nga diaspora, ndërsa kompanitë e ndryshme do të sponsoronin programe edukative dhe arsimore dhe do të reklamonin produktet e tyre, ata do të vizitoheshin nga grupe artistësh, këngëtarësh, sportistësh… dhe kështu do të relativizoheshin përmes punës mospajtimet politike, kulturore, fetare, ato rurale-urbane…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...