Published On: 19 Qershor, 2016

Demografët, rrezik nga regjistrimi i veçantë i serbëve të veriut (Video)

Refuzimi që t’i përgjigjen regjistrimit të popullsisë 5 vjet më parë, ka bërë që të iniciohet një ligj i ri vetëm për serbët e komunave veriore.

Por kjo ka shkaktuar polemika të mëdha dhe zëra se kjo iniciativë është një hap më shumë drejt kolonizimit të Kosovës nga Serbia dhe antikushtetues, raporton KTV.

Kryetari i Komisionit për Administratë Publike, Zenun Pajaziti, thotë se ky regjistrim duhet të bëhet sa më shpejt.

E për demografët, një regjistrim i veçantë vetëm për serbët e komunave veriore mund të shkaktojë krizë dhe një praktikë e tillë, ku kryhen regjistrime për etnitete të caktuara, nuk njihet në ndonjë vend evropian.

Kundër një ligji të veçantë, i cili parasheh regjistrimin e serbëve të veriut, është edhe deputetja e LDK-së, Melihate Tërmkolli.

Përveç se është një rekomandim i BE-së, regjistrimi i serbëve në veri për qeverinë e Kosovës shihet si inkuadrim i serbëve në ato komuna ku jetojnë dhe janë shumicë.


Regjistrimi ne veri

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...