Published On: 27 Prill, 2016

Dega në Drenas akuzon Jakup Krasniqin për presion!

Nisma në Drenas përmes një njoftimi të dërguar te redaksia e Gazeta Blic është ankuar për presion nga Jakup Krasniqi, pasi këta janë deklaruar kundër koalicionit AAK- Nisma dhe largimit nga bërja e përbashkët e opozitarizimit me VV-në.

“Ai në një mbledhje të kryesisë së degës të mbajtur sot në Drenas, paralajmërojë në mënyre despotike se : të gjitha vendimet që merren nga dy apo tre persona në qendër, duhet të jenë të pranueshme për secilën degë, madje duke e hequr edhe mundësin për debat. Duke parë që ka pakënaqësi të shumta, ai uzurpoi mbledhjen e mbajtur në Drenas, duke mos përfillur rendin e ditës të përpiluar nga nënkryetari z.Shemsi Elezi, dhe njëkohësisht dukë thëne se “ku jam unë, aty nuk vlejnë rregullat”. Të pakënaqur më këtë veprim, shumica e kryesisë së Nismës në Drenas, braktisën këtë takim duke e cilësuar si ndërhyrje të drejtpërdrejtë në shprehjen e mendimit të lirë, dhe respektimin e mendimit ndryshe, për çka edhe ishte formuar Iniciativa NISMA”, thuhet në njoftimin publik.

Më poshtë sjellimi njoftimin e plotë të dërguar në redaksi.

TË NDERUAR ANËTAR TË KRYESISË, KËSHILLIT, AKTIVISTË DHE JU PËRKRAHËS TË NISMA PËR KOSOVËN NË DRENAS,

Ju njoftojmë së për shkak të qëndrimit tonë kundër koalicionit NISMA/AAK, kanë filluar edhe presionet, shantazhet dhe linçimet nga vet kryetari i Këshillit Kombëtar z.Jakup Krasniqi.

Ai në një mbledhje të kryesisë së degës të mbajtur sot në Drenas, paralajmërojë në mënyre despotike se : të gjitha vendimet që merren nga dy apo tre persona në qendër, duhet të jenë të pranueshme për secilën degë, madje duke e hequr edhe mundësin për debat. Duke parë që ka pakënaqësi të shumta, ai uzurpoi mbledhjen e mbajtur në Drenas, duke mos përfillur rendin e ditës të përpiluar nga nënkryetari z.Shemsi Elezi, dhe njëkohësisht dukë thëne se “ku jam unë, aty nuk vlejnë rregullat”. Të pakënaqur më këtë veprim, shumica e kryesisë së Nismës në Drenas, braktisën këtë takim duke e cilësuar si ndërhyrje të drejtpërdrejtë në shprehjen e mendimit të lirë, dhe respektimin e mendimit ndryshe, për çka edhe ishte formuar Iniciativa NISMA.

Dega e Nisma për Kosovën në Drenas është themeluar me veprimtarët me të devotshëm të Iniciativës Qytetarë për Drenasin të prirë nga z.Izet Ibrahimi. Ne jemi të bindur se ndryshimi në Drenas do të vije pasi tash e 3 vite kemi punuar fuqishëm në ngritjen e çështjeve më rëndësi dhe kundërshtimin e keqqeverisjes në vend, prandaj ndërhyrjet për pazare politike janë të papranueshme për anëtarët dhe simpatizantët tanë.

Tendenca e dy apo tre personave për ta vendos tërë interesin politik në duart e tyre, dhe për të linçuar ata që mendojnë ndryshe, nuk i ndihmon demokracisë në vend e as të ardhmes së vendit, prandaj vlerësojmë së mendimi ndryshe ishte pjesë e qëllimit tonë politik të cilët më ngurrmë e promovuam edhe në fushat zgjedhore.

Ne do vazhdojmë fuqishëm të jemi kundër koalicionit AAK/ NISMA pasi vlerësojmë se nuk është shterur debati në degët dhe nëndegët e Nisma për Kosovën për të marr edhe mendimin qytetarë dhe ata që na votua që sot të jemi Parti parlamentare. Ne do vazhdojmë rrugëtimin tonë për ndryshimin e qeverisjes në Drenas dhe Kosovë, prandaj jemi të obliguar para votuesve tanë qe ti qëndrojmë edhe presioneve të cilët vijnë nga strukturat politike të vendosura në dy apo tre persona.

Prandaj, për qëndrimet e ardhshme politike të kësaj dege do ju njoftojmë më kohë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...