Published On: 13 Qershor, 2016

Dega e e PSHDK-së e Bernit mbajti me sukses kuvendin zgjedhor

  • Aktivitete nga BD e PSHDK-së në Zvicër

 

Shkruan: Tush Berisha

Dega e Bernit, të dielën me datë 12.06.206 mbajti Kuvendin e rregullt zgjedhor. Në Kuvend mori pjesë Kryetari i PSHDK-së, z. Ukë Berisha, koordinatori z. Marash Berisha si dhe përfaqësuesit e BD të Zvicrës me në krye bashkëkryetarin e BD-së, z. Nue Kaqinari.

Ishte një Kuvend bukur i organizuar, ku morën pjesë një numër solid delegatësh, si dhe shumë sish të moshës rinore si një imperativ në BD të PSHDK-së në Zvicër. Kuvendin e udhëhoqi z. Nue Nua, kryetar i gjertanishëm, i cili pasi përshëndeti të pranishmit, e në veçanti kryetarin e PSHDK-së, paraqiti një rezyme të aktivitetit në të kaluarën si raport pune 4 vjeçarë. Raporti si i tillë u miratua nga të pranishmit. Pastaj, fjalën përshëndetëse e mori kryetari i partisë Dr.Ukë Berisha, ku pas fjalëve falënderuese për gjithë diasporën, e në veçanti për Degën e Bernit në krye me z. Nue Nua, shpalosi strategjinë e ardhshme të punës në PSHDK-ë, të hartuar së bashku me zv.kryetarin inxh. Zef Morina dhe KQ në Prishtinë.

Berisha kërkoi një angazhim maksimal të të gjithëve, në mënyrë që sa më shpejt të faktorizohemi si dhe të përgatitemi, në një të ardhme të afërt për t’u bërë pjesë e institucioneve të Kosovës. Kuvendin po ashtu e përshëndetën koordinatori z. Marash Berisha, bashkëkryetari z. Nue Kaqinari, pastaj z. Kolë Pnishi, znj. Vilma Berisha, si dhe z. Gani Nikqi me bashkëpunëtorë.

Pastaj u kalua në emërimin e udhëheqësisë së re. U zgjodhën me aklamacion kryesia e re si dhe udhëheqësia e ngushtë, në një përbërje të moshës rinore, që premtojnë reforma në parti. Për kryetar të Degës u zgjodh z. Lukë Frrokaj një i ri, historian me profesion, dhe mjaft motivues. Tubimi u vlerësua pozitivisht nga të gjithë, dhe në fund z. Lukë Frrokaj falënderoi për besimin, si dhe shpalosi objektivat e së ardhmes në kuadër të aktivitetit të Degës, për avancimin e mëtejmë të PSHDK-së, në Diasporë dhe në qendër në Prishtinë.

 

Këshilli për informim i BD Bern, 12.06.2016

Sekretari i PSHDK

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...