Published On: 28 Janar, 2016

Deda: Kushtetuesja e ka kthyer AKS-në në OJQ

  • Deputeti i Vetëvendosjes Ilir Deda , duke përkujtuar se procesi i normalizimit të marrëdhënieve të Beogradit e Prishtinës po zgjat tash e pesë vjet, ka deklaruar se gjatë kësaj kohe ka interpretime ndryshme për marrëveshjet e arritura dhe se Gjykata Kushtetuese “e ka kthyer Asociacionin e Komunave serbe në organizatë joqeveritare”.

Deda ka thënë se është më mirë të ekzistojë një marrëveshje e qartë sesa një grumbull i tyre të paqarta dhe ka konfirmuar se Gjykata Kushtetuese e ka anuluar Marrëveshjen për themelimin e AKS-së.

“Na duhet marrëveshje e qartë pa kurrfarë dykuptimësie dhe kjo edhe është dashur të arrihet”, ka thënë ai për RTK në gjuhën serbe, transmeton Koha.net.

Duke folur për formimin e AKS-së në Kosovë, Deda pohon se me vendimin e Kushtetueses, ai është kthyer në OJQ.

“Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka kthyer Asociacionin e Komunave serbe në organizatë joqeveritare. Me Kushtetutë është paraparë që AKS nuk mund të merret me çështje të një bashkësie etnike,ashtu që rrëfimi rreth entitetit drejtues politik ka përfunduar“, ka thënë Deda.

Në Kushtetutë shkruan se komunat mund të krijojnë bashkësi që nuk mund të jenë etnike sepse këtë Kushtetuta nuk lejon, ka përfunduar Deda duke u përgjigjur në pyetjen rreth formimit të AKS-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...