Published On: 17 Mars, 2016

Debat në BBC për librin e Blendi Fezviut, të sapo përkthyer në anglisht

  • BBC ka prezantuar librin e gazetarit të Shqipërisë, Blendi Fevziu, të përkthyer në gjuhën angleze, për të cilin ata kishin mbajtur një debat të shkurtër

BBC ka shkruar:

Një biografi e diktatorit shqiptar sapo është botuar në gjuhën angleze. Libri i titulluar “Enver Hoxha – the Iron Fist of Albania”. Fevziu ka bashkuar copat e jetës së sundimtarit tiranik duke përdorur dokumente të panjohura deri më tani dhe ka publikuar intervistat e dorës së parë.

Robert Elsie, një specialist për studimet shqiptare, është redaktor i këtij libri.

Dan Damon e pyeti për herë të parë në lidhje me një nga ngjarjet e mbuluara në të: një kërkesë e bërë  nga Nënë Terezën për të vizituar vendin.

Else tregon se në libër përshkruhen edhe ngjarjet kur shumë priftërinj u arrestuan në atë kohë.

“Vlen të theksohet se edhe Nëna Terezë ishte nga Shqipëria. Ajo ka lindur dhe është rritur në Shkup të Maqedonisë, përkundër kësaj, ajo kishte shumë të afërm në Shqipëri”, thotë Robert Elsie.

“Shpesh herë ajo ka dashur të udhëtojë për në Shqipëri për ta vizituar familjen e saj, por regjimi i atëhershëm nuk e lejonte, e kjo vetëm për shkak të politikës së ndyrë të atëhershme”, tregon ai për njërën nga ngjarjet e mbuluara në këtë libër.

Megjithatë, ajo e vizitoi Shqipërinë pas rrëzimit të këtij regjimi të ashpër, ku e takoi gruan e Enver Hoxhës, diktatorit të Shqipërisë.

Regjimi shqiptar ka filluar në fillim të viteve të 60’ta, i cili cilësohet si regjim mjaft i vështirë.

Regjimi i atëhershëm kishte frikë të mbajë kontakte shtetërore me Italinë, por edhe me gjysmën tjetër të botës./GazetaExpress/

Për ta dëgjuar debatin klikoni këtu : http://www.bbc.co.uk/programme…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...