Published On: 26 Mars, 2016

Daut Haradinaj: Policia të mos bëhet zëdhënëse e kryeministrit

Pas reagimit të Policisë së Kosovës lidhur me një status të deputetit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Daut Haradinaj, ku i shtroi pyetje kryeministrit Mustafa lidhur me, siç tha ai, tërheqjen e policëve që ruanin shtëpinë e kryeministrit ditën kur Hashim Thaçi u zgjodh president i Kosovës, përmes Facebook-ut sërish ka reaguar Haradinaj.

Haradinaj në Facebook shkruan se ai kishte shtruar pyetje për kryeministrin dhe ministrin përkatës këtë radhë dhe jo për Policinë, duke shtuar se edhe vetë Mustafa është ankuar se nuk ka pasur përkujdesje të duhur në shtëpinë e tij nga Policia kur u sulmua me molotovë.

“Pa dashur të implikoj policinë e as rolin e saj në sigurinë e personaliteteve, pyetja ime ishte e drejtuar për kryeministrin dhe ministrin përkatës. Ndërsa përgjigja e PK ishte për rezidencën e tij. Fjala është për shtëpinë e kryeministrit në Prishtinë. Shpresoj që policia e kryen punën e vet në bazë të ligjit dhe nuk behët zëdhënëse e kryeministrit e as e qeverisë. Deklaratat publike të kryeministrit e dëshmojnë këtë që e kam thënë unë se nuk i është ofru siguria e nevojshme. Ndoshta ju që keni reaguar, gjeni kohë t’i përgjigjeni edhe kryeministrit. Unë nuk kam pas për qëllim të diskreditoj policinë , por përgjegjësit politik të policisë. Unë i qëndroj vlerësimit tim, se shtëpia e kryeministrit në Prishtinës, në ditën e caktuar nuk ka pasur prezencë të policisë”, ka shkruar Haradinaj, raporton Koha.net.

Pas statusit të mbrëmshëm të Haradinajt, për të cilin raporton Koha.net, Policia e Kosovës thotë se me qëllim të vazhdimit të informimit të drejtë të opinionit publik, lidhur me publikimet nëpër media, reagon ndaj tyre dhe deklarimeve të tilla, duke i quajtur ato të pavërteta.

“Policia e Kosovës të gjitha veprimet e saja, duke i përfshirë ato të ofrimit të sigurisë ndaj rezidencës së Kryeministrit, i ka realizuar konform autorizimeve dhe procedurave të parapara ligjore. Referuar legjislacionit në fuqi, që nga data e emërimit te z.Mustafa si Kryeministër i vendit, i është caktuar ofrimi i sigurisë së tij dhe rezidencës 24 orë 7 ditë në javë”, ka thënë Haradinaj.

Sipas Policisë së, Kosovës në bazë të përgjegjësive të saj edhe në ditën e specifikuar ka ofrua r siguri për rezidencën e kryeministrit, me pjesëtaret e PK-se të cilët kanë qenë të caktuar me detyrë në perimetrin e brendshëm të rrethojës së rezidencës së Kryeministrit, të cilët atë ditë kanë arritur të intervenojnë në fikjen e koktej Molotovit të hedhur drejt rezidencës së Kryeministrit.

Referuar prezencës policore dhe gjendjes faktike, PK thotë se nuk bëhet fjalë për kurrfarë largimi të njësisë policore nga rezidenca e Kryeministrit.

“Policia e Kosovës garanton të gjithë qytetarët pa dallime se veprimet e saj i bazon në Kushtetutën e vendit dhe Legjislacionit në fuqi”, thuhet në fund.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...