Published On: 17 Shkurt, 2016

Darka e fundit e Ahmet Krasniqit


Nga arkiva e Minsitrisë së Mbrojtjes të Republikës së Kosovës

Lajmi per avancimin e Tahirit riktheu shpresën tek ushtarakët që tashmë me muaj prisnin armët dhe paisjet e nevojshme për tu futur në Kosovë. Pjesa më e madhe e tyre ende nuk ishin shpërndarë në dhomë ku ata përcillnin lajmet. Rreth orës 19.30 në objektin e Drejtorisë Informative erdhi edhe ministri Ahmet Krasniqi dhe disa bashkëpunëtorë të afërm të tij. Ata u ulën rreth tryezës në kuzhinën dhe filluan të diskutojnë. Temë qëndrore ishte komunikata e dhënë në televizion për gradimin e Tahirit në gradën e kolonelit, me urdhër të vetë zotit Krasniqi. Në mesin e ushtarakëve kishte edhe të atillë që mendonin se është nxituar me këtë informatë. Mirëpo ministri Krasniqi u shpjegonte se nuk dëshironte më të rrinte në anonimitet.
– Tash e tuje, tha ai, për çdo ditë do të ketë lajme nga Ministria e Mbrojtjes, i pëlqeu apo jo kjo dikujt.
Për nder të komunikatës por edhe për nder të asaj që Tahiri me komandantët e njësive të Zonës së Tretë arritën të gjallë në Shqipëri, Ahmet Krasniqi u tha se do të shtronte një darkë. Derisa ministri përpiqej të organizonte këtë darkë, telefoni i tij cingërroj.
– Kush ishte zoti ministër, e pyeti Agim Ramadani që ishte ulur afër tij?
Zakonisht, një pyetje të tillë nuk i bënte ashkush Ahmet Krasniqit, por Agimi kësaj radhe i lejoj vetes një gjë të tillë pasi vërejti fytyrën e zbehur të minsitrit pas asaj telefonate. Ministri para se të përgjigjej ndezi edhe një cigare duke e harruar se kishte edhe një të ndezur në shpuzore, tymi i së cilës pengonte njerin nga ushtaraket, i cili disa muaj më parë e kishte lënë duhanin.
– Më lajmëroi një i afërt nga Suedia, se mbrëmë në një mbledhje të LPK-së në Malme, njëri nga përfaqsuesit politik paska thënë se do të më vrasin mua dhe të gjithë ushtarakët që janë nën komandën time.
– Mos u bëj merak zoti ministër, se ne jemi trima në fjalë dhe në mes veti! Pse ai zotëria nuk po shkon të shesë trimëri me shkije, atje ku është vendi, reagoi dikush nga ushtarakët?
Për në darkë, u nisën me tri vetura. Në të parën, të tipit Opel Frontera, përpos shoferit ishin edhe ministri Krasniqi, Agim Ramadani, Sali Ceku dhe dy ushtarakë tëjerë. Bashkëpunëtorë të ministrit u nisën me dy veturat e tjera. Njëra prej tyre ishte Ford Eskort dhe ishte në shërbim të shefit të shtabit, zotit Bicaj. Vetura e tretë ishte e tipit Opel Omega, në shërbim të ndihmës ministrit të Mbrojtjes për Sigurim, zotit Nebihi.
Me të arritutr në retsorantin “Nëna Mbretëreshë” ushtarkët e Ministrisë së Mbrojtjes bashkuan disa tavolina dhe zunë vend. Në njërën tavolinë ishin ulur Ahmet Krasniqi, Sali Ceku, Agim Ramadani dhe Rrustem Berisha. Në vazhdim u ulën ushtarakët tjerë. Tahiri nuk kishte ardhur sepse organet e sigurimit të Ministrisë së Mbrojtjes kishin sygjeruar mosdaljen e tij në vende publike. Ata e kishin vlerësuar se Tahiri mund të ishte në rrezik.
Shoferët pasi bënë një shëtitje nëpër restoran, kinse për të vlerësuar ndonjë person të rezikshëm aty, u ulën në një tavolinë të posaçme, në skajin tjetër të sallës. / VIJON / SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...