Published On: 6 Mars, 2016

Dardan Sejdiu paralajmëron rritjen e çmimit për biletat e autobusëve (Video)

  • Nënkryetari i Prishtinës, Dardan Sejdiu, ka paralajmëruar se do të rritet çmimi i biletave për udhëtarët e Prishtinës. Ka thënë se do të bëhet një përshkallëzim i çmimeve të biletave. Sipas tij, kush udhëton më gjatë do të paguajë më shumë.

Në studimin e fizibilitetit është propozuar që kur autobusët e vjetër të zëvendësohen me të rinj në Prishtinë edhe çmimi i biletave të ndryshojë.

Pavarësisht uljes së çmimit të naftës, çmimi i biletave do të rritet, raporton emisioni “038” i KTV-së.

Drejtori i Shërbimeve Publike në Komunën e Prishtinës, Dardan Sejdiu ka thënë se ulja do të jetë e lehtë ngase qëllimi është i përshkallëzimit të biletave. Sipas tij, ai që udhëton dy stacione nuk mund të paguajë si dikush që hip në autobusë në “Gërmi” e shkon deri në stacionin e fundit.

Por janë të shumtë nxënësit që udhëtojnë nga stacioni i parë deri te stacioni i fundit dhe që janë kundër kësaj rritjeje.

“Përshkallëzimi ka ekzistuar edhe më herët”, thonë punëtorët e vjetër të “Trafikut Urban”. Kondukteri, Islam Bunjaku, thotë se kur ndërmarrja kishte 105 autobusë, biletat dallonin nëpër zona.

E çmimi pritet të rritet nga 5 deri në 10 centë por që kjo nuk do të vërehet tek udhëtarët, thotë drejtori i trafikut urban, Halil Mustafa. Ai ka thënë se çmimi do të dallojë edhe për biletën ditore, javore e mujore që bëjnë pjesë në biletën integruese.

Ndryshe, 51 autobusët, të paraparë që të blihen me një kredi nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, kanë mbetur peng i mosmarrëveshjeve mes Komunës dhe Ministrisë së Financave, të cilat akuzojnë njëra-tjetrën për moszbatim të marrëveshjeve të arritura.

Si pasojë, Qeveria nuk ka nënshkruar garancionin shtetëror për marrjen e kredisë.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...