Published On: 17 Maj, 2016

Çollaku: MSA nuk është shkop magjik

Ministri i Integrimeve, Bekim Çollaku, tha se qëllim parësor i kësaj marrëveshje mes Kosovës dhe BE-së është mundësia në përforcimin e demokracisë dhe zbatimin e ligjit.

Ministri i Integrimeve, në Qeverinë e Kosovës, Bekim Çollaku, në fjalën e tij në konferencën e sotme “MSA-ja si stimulues i ekonomisë, zhvillimit dhe punësimit”, tha se qëllim parësor i kësaj marrëveshje mes Kosovës dhe BE-së është mundësia në përforcimin e demokracisë dhe zbatimin e ligjit.

“Nuk mund të flasim për ekonomi të qëndrueshme nëse nuk ka sundim të ligjit”, ka thënë ministri Çollaku.

Sipas tij, qëllim i dytë i kësaj marrëveshje është qëndrueshmëria politike, ngase kriza politike nuk lë hapësirë për zhvillimin të ekonomisë dhe investime të huaja.  Kusht thelbësor sipas Çollakut është që të kemi konsensus të akterëve politikë, dhe qëllimi i tretë siguron kornizë për dialog politik mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian.

Çollaku në fjalën e tij tha se kjo marrëveshje ofron kornizë të qartë të të gjitha reformave që duhet të bëjmë në forcimin e sundimit të ligjit në Kosovë.

“MSA nuk do të jetë një shkop magjik që zgjidh problemet ekonomike. Mbetet shumë punë për tu bërë, por mundësitë janë të hapura dhe reale. Politikisht MSA e trason rrugën tonë drejtë BE-së. Suksesi ynë i përbashkët varet nga zbatimi i saj dhe kërkoh et konsensus i gjerë dhe përfshirje të të gjithë akterëve ne vend”, ka thënë ministri Bekim Çollaku
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...