Lajme

Çmimet e taksive në botë, në këtë qytet me një euro mund të voziteni 10 kilometra

Të gjithë kemi qenë në situata kur pak ose shumë është dashur të paguajmë taksinë.

Por, duhet pasur parasysh se çmimet e taksive dallojnë shumë nga shteti në shtet, ashtu që diku  taksimetri “kap vlera astronomike” dhe kjo nuk duhet t’ju habisë aspak.

Dhjetë qytetet në të cilat taksitë janë më të lirë për kilometër:

Kajro – 10 centë
Bangkok – 15 centë
Moskë – 23 centë
Meksiko Siti – 23 centë

Xhakarta – 26 centë
Bangalor – 26 centë
Mumbaj – 27 centë
Pekin – 29 centë
Kuala Lumpur – 32 centë
Bukuresht – 36 centë

Qytetet me taksitë më të shtrenjtë për kilometër:

Cyrih – 4,47 euro
Gjenevë – 2,86 euro
Tokio – 2,5 euro
Londër – 2,4 euro
Berlin – 2 euro
Amsterdam – 2 euro
Këln – 2 euro
Kopenhagë – 1,9 euro
Antverpen – 1,94 euro
Shtutgart – 1,94 euro

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *