Lajme Lajmi Levizes

Çmenden serbët, kërkojnë postin e kryetarit të Kuvendit, a do t’ia jap PDK e AAK?!

  • Nëse kryetari i Kuvendit të Maqedonisë mund të jetë përfaqësuesi i bashkësisë jo shumicë, shqiptar, nuk ka arsye që në krye të njërit nga tri funksionet kryesore të jetë serb, ka thënë drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën Marko Gjuriq, transmeton Koha.net.

Qeveria në Prishtinë nuk është formuar por pavarësisht se kush do ta formojë, çështja e rolit të përfaqësuesve politikë serbë në institucione është e hapur, ka thënë ai, përcjell B92.

“Mendoj se është rasti që të tregohet se serbët në Kosovë nuk duhet të jenë vetëm dekor, porse ata duhet të zënë njërin nga funksionet më të rëndësishme në krahinën tonë jugore dhe se fjala e tyre duhet të merret parasysh e të respektohet”, mendon Gjuriq.

Por, pyetja është se a do t’ia jepte PDK e AAK, me mandatar Ramush Haradinajn?!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *