Published On: 27 Janar, 2016

Clifford Chance: Akuzat ndaj Metës nuk qëndrojnë!

Zyra e avokatisë Clifford Chance i ka dërguar një letër qeverisë shqiptare, ku theksojnë se ata nuk disponojnë ndonjë të dhënë që e lidh Ilir Metën me veprimet korruptive të kompanisë DIA.

Letra është shkruar nga Tim Schreiber, këshilltar i OSHEE në arbitrazhin ndaj kompanisë DIA.

Në letër thuhet se natyra e arbitrazhit u dhunua dhe në media pati informacione të pavërteta, ku përfshihej emri i kryetarit të Kuvendit.

Letra i është dërguar ministrit të Energjisë, Damian Gjiknuri dhe administratorit të OSHEE, Adrian Çela.

Reagimi i tyre vjen pas një shkrimi të BIRN, ku thuhej se një ish-kryemnistër ka marrë ryshfet nga kompania DIA.

Edhe pse nuk përmendej emër, BIRN aludonte se bëhet fjalë për Ilir Metën.

“Siç është tipike në të tilla raste, na është dashur të merremi me fakte, supozime dhe dyshime të ndryshme. Kokëfortësia e gënjeshtrave të prezantuara nga oponentëtn na detyruan të reagojmë, por në të kundër të asaj çka pala tjetër ka supozuar pas rrjedhjes së informacionit të vizitës sonë tek prokurorët në Tiranë, ne nuk kemi asnjë akuzë të pagjetur. Në këtë dritë është për të ardhur keq që natyra jo-publike e procesit të arbitrazhit ësht dhunuar, kur disa nga parashikimet tona rodhën në drejtim të shtypit për arsye të ndryshme politike dhe disa përfaqësues të medias e lidhën emrin e të nderuarit kryetar të parlamentit të Shqipërisëme akuzën e korrupsionit,” thuhet në letër.

“Ne mund t’ju sigurojmë që nuk disponojmë asnjë të dhënë që e lidh emrin e zotit Meta me veprimet korruptive të DIA-s apo administratorëve të saj të shkuar apo aktualë”.

letra1letra2

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...