Published On: 25 Shtator, 2016

Çka ndodhi tjetër në rrethin e Malishevës, kush tjetër u burgos, u rrah dhe u plaçkit dhe në kënd u bë atentat e kush u vra?

  • Ramiz Hoxha i vrarë pabesisht nga UÇK
  • A kishte luftë çlirimtare në rrethin e Llapushës? (…13)Fadili, djali i Ramiz Hoxhës: Babai im, RAMIZ HOXHA ka qenë tepër bujar e human….!

shkrimi

 Shkruan: Sinan Kastrati


Djali i Ramiz Hoxhës, Fadili nga Bellanica, babai i të cilit iu ekzekutua më 2 tetor 1998, në një takim me gazetarët shpërndan një kopje të reagimit me titull: “Mjaft me akuza, denigrime e njollosje”! Në reagimin e tij thuhet: “Ne, si familje edhe ashtu, kemi ende dhembje për babain tonë që na u vra, na u njollos dhe pa asnjë fakt na u shpall kolaboracionist. Pra, çfarë i thonë kësaj, kur njeriu së pari nxirret nga xhamia, nga tempulli fetar, ku si shumë besimtarë të tjerë luteshin… edhe për të shpëtuar me sa më pak dëme nga lufta, nga njerëz me maska e të dyshimtë, kidnapohet e vritet në pikë të dites? Ai vritet pa asnjë paralajmërim e pa gjyq dhe ç`ështe edhe më e rëndë, i ngritet aktakuza si kolaboracionist. Si familje, për shumë kohë, jo vetëm gjatë luftës e fill pas rastit tragjik të papritur e shokues, por edhe shumë kohë pas luftës në Kosovë kemi bredhur nëpër selitë e zyrave të ndryshme politike, jopolitike dhe institucionale si dhe në gazeta për ta ndriçuar të vërtetën tonë të hidhur. Vetëm në gazetën Bota Sot gjetëm mirëkuptim dhe reagimi i ynë u botua më 27 tetor 1999. Ky reagim kishte të bënte me artikullin e 5 nëntorit 1998, në gazetat ditore: “Koha ditore”, “Kosova sot” dhe “Zëri i Kosovës” lidhur me kumtesën nr. 4, të drejtorisë së policisë ushtarake të UÇK-së, me titull: “Kastrati dhe Desku” deshtën ta formojnë njëfarë policie ushtarake”, shih gazeta “Kosova sot”, fq 4, pastaj: ”U arrestuan nga policia ushtarake e UÇK-së dy funksionarë të LDK-së”, shih: ”Zëri i Kosovës” e që lidhet edhe me ekzekutimin e babait tonë, Ramiz Hoxha. Pra në njërin nga artikujt e asaj kohe thuhet se Ramiz Hoxha qenka ekzekutuar me paramendim nga udhëheqja e UÇK-së, me arsyetimin se paska qenë “ndër organizatorët e dorëzimit të armëve”, të cilat kurrë nuk janë dorëzuar, asnjëherë dhe në asnjë vend e as një kohë.. . (Shën. i aut.). Edhe pse nga ajo kohë kane kaluar më tepër se pesë vite, si pasojë e riakuzave që janë pjellë e Jakup Krasniqit tash në Tribunalin Ndërkombëtarë të Hagës, më duhet ta ripërsëris reagimin dhe shqetësimin e familjes sonë, që botërisht kemi kontribuar e jemi dëshmuar për kontribut të madh e të pamohueshëm kombëtar. – Jo zotëri apo shokë të artikullshkruesve,kjo akuzë shpifëse nuk qëndron….Babai ynë ka punuar 30 vite në Slloveni. Ai ka ndihmuar shumë Kosovën … me mund e djersë. Si është e mundur që të na vritet babai, të na njollosni…. të na vrani ardhmërinë tonë.

Ramiz Hoxha nxirret nga xhamia, të premten, si në çdo të xhuma që luteshin, e mashtrojnë dhe e ekzekutojnë, pas fjalëve të babait tonë se mund të shkojmë e të bisedojmë në odë ku do të vinte edhe hoxha i fshatit, ushtarët me MASKA e dredhin rrugën. …

Duke besuar se e vërteta do të dal në shesh dhe se herët a vonë, do të triumfoj drejtësia, dua të shtoj dhe reagoj edhe një herë se babi ynë Ramiz Hoxha, nuk është vrarë deri sa “paska qenë duke u dhëne informacione forcave policore serbe, që në atë kohë ishin të stacionuara në Malishevë”?

 -Jo zotëri Jakup Krasniqi, kjo është gënjeshtër e kulluar.
(Marr nga gazeta ”Bota Sot”, 1 Mars 2005, fq. 20, me mbi titull: “Reagim i Jakup Kastratit, anëtar i kryesisë së degës së LDK-së në Malishevë”, dhe me titullin: “Turpet e veta nuk mund t`i mbulojë askush me shkeljen e viktimave për së dyti”)

rhoxha
Cen Desku: “Unë Cen Desku i vërtetë, jo ai që ti ke imagjinuar, nuk jam ithtar i ndarjes, por i unitetit!”

 

Letër e hapur Jakup Krasniqit, deputet dhe shef i Grupit parlamentar të PDK-së në Kuvendin e Kosovës. 

Ceni reagimin e vetë kundër të pavërtetave thënë shkurt e shqip, gënjeshtrave të Jakup Krasniqit i thotë në një letër të hapur:

Kësaj radhe, vërtet e ke tepruar Jakup! 

Nuk jam i prekur në ty, pasi që ne kemi bindje të ndryshme politike, të kundërta. Ti (Jakup Krasniqi) je majtist i Enverit ndërsa unë i përkas krahut të Mi`that Frashërit të cilin Enveri e dënoi me vdekje në mungesë, po ashtu ju më arrestuat në PABESI, në Zyrën e Misionit Diplomatik Amerikan në Dragobil, andaj edhe Amerikanët u interesuan për lirimin tonë, po në Dragobil, më 27 Nëntor 1998, para diplomatëve amerikanë unë Cen Desku e Jakup Kastrati e mbyllëm, e harruam rastin duke menduar se ishte keqkuptim në mes të UÇK-së dhe LDK-së dhe se nuk do të hakmerremi ndaj individëve që na kanë arrestuar. “Në grupin e pesëshes të formuar nga ju dhe të akuzuar sipas jush, unë të përgjigjem një nga një: Me Jakup Kastratin kemi punuar bashkë që nga viti 1998, kur ai u zgjodh kryetar i LDK-së për komunën e Malishevës. Me Agim Krasniqin njihemi që nga dalja e tij nga burgu që ishte i burgosur politik, si ti. Me Agimin, Jakup tash jeni kolegë, deputetë në Kuvendin e Kosovës, ndërsa dy të tjerët Ramiz Hoxhën dhe Selmanin nuk i njoh….”.

Sa i përket akuzës për dorëzimin e armëve, nuk mund të gjesh as edhe një ushtar që unë i kam thënë ta dorëzoj armen….” Edhe njëherë lus Zotin që t`ju fal sepse ti nuk din më çka po flet e çka po bën. Nëse ti (Jakup Krasniqi) ke filluar të shpallësh tradhtarë dhe armiq të brendshëm është dashtë ta fillosh nga familja jote.

(Pjese nga reagimi i Cenit marrë nga Gazeta “Pavarësia”, 15 mars 2005 fq. 16 dhe 17 në rubrikën: Letra/Opinione).

Jakup Krasniqi, mbaje mend e mos e harro: Ramiz Hoxha ka qenë shumë më trim e më HUMAN se ti. Po ta kishe parë Ramiz Hoxhën ti Jakup, gjumi nuk kishte me të marr, frika kishte me të hyrë në palcë.

Cen Desku ka qenë (a është nuk e di) veprimtar shumë më i dalluar i çështjes kombëtare se ti, dhe Jakup Kastrati është … zgjedhur me VOTAT e popullit Kryetar Komune në Malishevë kurse ti ke qenë kryetar i parlamentit të Kosovës (me deputetë) me VOTA TË VJEDHURA. Këtë e ke thënë ti, disa herë, unë vetëm po ta kujtoj:

*Krasniqi: Ka shumë deputetë të PDK-së që janë me vota të vjedhura, Koha.net, 29 Shtator 2012 – 09:34

http://koha.net/?id=8&arkiva=1&l=117054

*”Krasniqi: Ka shumë deputetë të PDK-së që janë me vota të vjedhura”. almakos.com SHKURT e SHQIP. Publikuar/modifikuar më 29/ 09/ 2012.

*INTERVISTA/ Jakup Krasniqi kundër pushtetit me vota të vjedhura nga partia e tij. 16 Tetor, 2012 1 koment.http://www.gazetatema.net/web/author/tema/page/3021/

*Është vrarë Krasniqi i gabuar! Shqiptari.eu, Published On: 8 Maj, 2016,

http://www.shqiptari.eu/eshte-vrare-krasniqi-i-gabuar/

Nëse Jakup Krasniqi e ka pasur guximin qytetar e parlamentar të thotë se “Institucionet e Kosovës kanë dalë nga vota e vjedhur”, apo këtë e ka bërë krejt me pahir (me humorin e tij të vrazhdë e gjuhën plot me belbëzime vr. aut.), ose për shkak se i janë “rrezikuar” pozicionet që i ka, ai duhej të mos rrijë as edhe një minutë në krye të këtyre institucioneve. Ai duhet që urgjentisht të japë dorëheqje. (Kështu (s)fliste Jakup Krasniqi (marr nga një portal).

Çka ndodhi tjetër në rrethin e Malishevës, kush tjetër u burgos, u rrah dhe u plaçkit dhe në kënd u bë atentat e kush u vra?

Të “bëmat” e të palarat e këtyre “komandantëve” ishin të mëdha dhe nuk mjafton vetëm një libër i “vogël” gjepi i historisë apo shkrime, fragmente e fejtone nga ky rreth, kjo krahinë, për anën e Llapushës dhe krahinat fqinjë të saj, Dukagjin, Drenicë etj.

U vranë dy kryetarë komunash. Në Suharekë u vra Ukë Bytyçi dhe në Klinë, Ismet Raci. Të dytë vinin nga LDK-ja dhe të dytë u vranë pas “çlirimit” kurse dy të tjerë, të mëvonshëm Jakup Kastrati dhe Blerim Kuçi, patën fatin e u bënë kryetarë, por të dytë më parë ishin burgos e keqtrajtua nga komandantët dhe komisarët politikë, Hashim Thaçi e Fatmir Lima. VIJON/SHQIPTARI.EU

 LEXONI edhe: 

http://www.shqiptari.eu/babain-e-berat-buzhales-dhe-te-tjeret-varen-kokeposhte-ne-puse-ja-si-i-shpetuan-ekzekutimit/

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...