Published On: 24 Shtator, 2016

Çka i shkroi Ahmet Krasniqi Bujar Bukoshit dhe si Xhafer Jashari e sabotoi armatosjen e njësive të UÇK-së të Ministrisë së Mbrojtjes

  • Bukoshi dhe Isa bën aleancë të fshehtë me Qosjen dhe Ibrahim Kelmendin, e bllokuan Ahmet Krasniqin (7)

 

Shkruan: Shefqet Jashari – Strofci

Xhafer Jashari pengoi dhe sabotoi armatosjen e njësive operative të UÇK-së që i pati krijuar Ministria e Mbrojtjes

Ahmet Krasniqi pasi mori vendimin për formimin e Drejtorisë Informative të Ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Kosovës, dha urdhër për nxjerrjen e organit të Ministrisë së Mbrojtjes. Drejtori i kësaj Qendre ushtaraku Rifat Haxhijaj, i kreu me përpikëri detyrat dhe brenda një kohe të shkurtër e bëri të gatshëm nr.1 të organit të Ministrisë së Mbrojtjes “Revistë ushtarake” për botim, por Qeveria e Bukoshit e ndaloi daljen e saj nga shtypi. Numri i parë i kësaj reviste u botua disa ditë para se të vritej Ahmet Krasniqi, ndërsa numri i dytë pas vrasjes së tij, pa dijen dhe pëlqimin e Bujar Bukoshit dhe me punën e palodhshme të Rifat Haxhiajt.

Ahmet Krasniqi u pengua edhe nga një numër i ushtarakëve që i përkisnin stafit udhëheqës të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Pjesës së SHP të FARK-ut, të cilët ishin dërguar nga forcat kundërinstitucionale të Kosovës me detyra speciale. Në rend të parë ata kishin për detyrë të vëzhgonin dhe të pengonin punën dhe veprimtarinë e Ahmet Krasniqit dhe të bashkëpunëtorëve të tij të ngushtë, në mënyrë perfide. Ata të shumtën e rasteve nuk i kryenin detyrimet që i kishin ndaj subjektit ushtarak, ndërsa për moskryerjen e detyrave gjithmonë gjenin një shkak të “arsyeshëm”, se “janë të sëmurë”, se “kanë probleme familjare” etj, por qëllimi i tyre ishte pengimi i Ahmet Krasniqit dhe i SHP të FARK-ut, në kryerjen e detyrave ushtarake për të cilat ishin përcaktuar.

Kështu kryeshefi i SHP të FARK-ut Halil Bicaj që kur u caktua në atë pozitë udhëheqëse e deri sa u vra Ahmet Krasniqi vetëm një herë ka shkuar në një Qendër stërvitore për vizitë, ndërsa Agim Mehmeti që ishte zv. ministër i Ministrisë së Mbrojtjes dhe zv. Komandant i SHP të FARK-ut nuk e pa të udhës së paku një herë të shkonte në një Qendër stërvitore për të kontrolluar nivelin e aftësimit të njësive ushtarake të UÇK-së për kryerjen e detyrave luftarake ose thjeshtë për ta bërë një revistë ushtarake.

Ndërsa, Xhafer Jashari e pengoi dhe sabotoi armatosjen e njësive operative të UÇK-së që i pati krijuar Ministria e Mbrojtjes.

Çka i shkroi Ahmet Krasniqi Bujar Bukoshit në një letër dërguar në gusht të vitit 1998

Pas gjithë këtyre pengesave që ju paraqitën Ahmet Krasniqit nga të gjitha anët, atij nuk i mbeti tjetër përpos t’i luftonte të gjitha këto forca të së keqes, këta dyfytyrësh, që hanin me shumë lugë, këta demagogë, që tjetër flisnin e tjetër vepronin. Ishte fundi i muajit gusht kur Ahmet Krasniqi u bind plotësisht se duhej ndërruar status-quoja në SHP të FARK-ut dhe në Qeverinë e Bukoshit. Ai nuk ishte i kënaqur me raportet Qeveri e Kosovës-Ministri e Mbrojtjes- Pjesa SHP të FARK-ut, dhe as nuk ishte i kënaqur me raportet ndërnjerëzore në këto raporte. Ishte fundi i muajit gusht kur vendosi të “rebelohet”. Me Bukoshin vendosi të ndërrojë formën e komunikimit.

Deri në takimin e fundit që ai e pati me Bukoshin (mesi i gushtit 1998) me të komunikonte vetëm gojarisht. Pas atij takimi ku merrnin pjesë: Bujar Bukoshi, Ahmet Krasniqi, Agim Mehmeti, Halil Bicaj dhe Xhafer Jashari, Ahmet Krasniqi vendosi të komunikojë edhe me shkrim, pasi që e kuptoi se kundër tij luhej një lojë e rrezikshme, për t’ia ngarkuar në shpinë fajet e Qeverisë së Bukoshit dhe fajet e një numri të caktuar të ushtarakëve që mbanin pozita udhëheqëse në Pjesën e SHP të FARK-ut në Tiranë. Ai në fund të gushtit ia shtroi me shkrim këto kërkesa Bujar Bukoshit:

  • Të financohen Forcat e Armatosura të Republikës së Kosovës nga Fondi i Qeverisë sipas parallogarisë që i duhen për armatim, veshmbathje, dhe ushqim, të mbështetur në standarde ushtarake.
  • Të legalizohet ministri i Mbrojtjes, Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Kosovës, në organet përkatëse të Shqipërisë.
  • Të bëhen ndryshime në Ministrinë e Informatave dhe në TV-në e Kosovës.
  • Të bëhen sqarime të nevojshme me përfaqësues të UÇK-së, për t’i bindur se është në të mirën e Kosovës respektimi i Marrëveshjes së Osllos.
  • Po qe se përfaqësuesit e UÇK-së edhe më tutje nuk e respektojnë Marrëveshjejen e Osllos, të dilet në opinion me sqarime të nevojshme për ndriçimin e kësaj Marrëveshjeje. Ahmet Krasniqi ia dorzoi Bukoshit me shkrim edhe llogarinë e të gjitha harxhimeve që i kishte bërë Ministria e Mbrojtjes në periudhën kohore mars-gusht 1998. VIJON/SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe: 

http://www.shqiptari.eu/bukoshi-dhe-isa-ben-aleance-te-fshehte-me-qosjen-dhe-ibrahim-kelmendin-e-bllokuan-ahmet-krasniqin/

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...