Published On: 11 Shtator, 2016

Çka duhet të bëni nëse jeni brenda kur dridhet toka [FOTO/VIDEO]

Në shumicën e situatave, ju do të zvogëloni mundësinë e lëndimit nëse ju:

  • Uluni poshtë në gjunjë me duar përmbi kokë (para se tërmeti ju rrëzojë poshtë). Ky pozicion ju mbron nga rënia, por ju lejon të lëvizni ende nëse është e nevojshme, shkruan Gazeta Blic.
  • Mbulojeni kokën dhe qafënme të dy krahët, duke e mbërthyer qafën tuaj me duar. Nëse një tavolinë e fortë apo tabelë është afër, zvarrituni deri sa të futeni nën atë duke mbajtur një krah mbi kokën tuaj. (Nëse nuk ka strehë aty pranë,vetëm atëherë ju duhet të rrini poshtë pranë një muri të brendshëm (ose tjetër për mobilje të ulët të gënjyer që nuk do të bjerë mbi ju).
  • Qëndroni nën strehën tuaj(ose në kokë dhe qafë) deri të ndalen dridhjet. Qëndroni të përgatitur nëse vazhdojnë lëvizjet, mundohuni të ndërroni pozicionet duke lëvizur sëbashku me strehën mbrojtëse. / © Gazetablic.com /
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...