Published On: 5 Mars, 2016

ÇKA DO TË BËNI KUR TË RRITENI O KOMANDANTA?!

Gëzim Muçolli

Kur Ishim të vegjël herë të mëdhenjt na pyesnin e herë vetvetes ia bënim këtë pyetje.
Kjo është pyetja që nuk e harron askush.
Nuk ishte gjithëherë e lehtë të jepej përgjigjja.
Kohët e fundit shumë keq janë rrokur me fjalë e me të shtime njëri kundër tjetrit do komandanta që tash po i gëzojnë të mirat e emrit të luftës me sistemin e meritokracisë klasore.
Më vie vështirë ta krahasoj me legjendën e bijës që i thotë nënës t’ia mbajë djepin e djalit derisa po shahej me të ngjashmen e saj.
Lufta ishte l u f t ë dhe nuk do të harrohet kurrë .
Merita sot po gëzoni ju nga njëra pjesë e atyre që qe një dekadë e gjysmë kanë thënë që ishin komandanta lufte.
Kam njohur dhe kam dëgjuar edhe per komandanta që dhanë jetën per lirinë e Kosovës.
Poashtu njoh edhe shumë komandanta që sot janë njerëz të nderuar e të pakorruptuar e që nuk i përfshiu asnjëherë vala e meritave të luftës.
Ata janë njerëz të mëdhenj, të rritur me shpirtin e këtij populli që i dolën zot kur ishte koha e pushkës dhe e sakrificës.
E ju të tjerët që krahas titujve të pasluftës preferuat ta ruanit deri në fund emrin komandant kur do të rriteni?
Kur do të bëheni të ndërgjegjshëm e të përgjegjshëm per veprimet dhe fjalët tuaja?
Mos harroni se ai që ishte simboli i madhështisë dhe sakrificës së luftës dhe UÇK-së nuk ishte dhe as nuk është pronë e ndonjë partie apo interesi klasor.
Adem Jashari me familjen e tij është i të gjithëve dhe duhet ta ruajmë emrin e tij nga e keqja.
Ademi dhe emri i tij sot është i skalitur në mermer por mos harroni se ai ishte i gjallë dhe u sakrifikua per një Kosovë tjetër.
Edhe per bashkim të trojeve kombëtare.
Komandanti  është i gjallë.
Ndoshta do ta keni mësuar se lufta nuk ishte vetëm bim, bum, bam.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...