Published On: 29 Shkurt, 2016

Çitaku në KS: Është synimi im që të kërkoj drejtësi për gratë e dhunuara

Ambasadorja e Kosovës në SHBA Vlora Çitaku në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit ka folur edhe njëherë për krimet e luftës që Serbia ka shkaktuar në Kosovë, duke vënë theksin te gratë e dhunuara për të cilat ajo shtoi se askush nuk ka marrë përgjegjësinë deri sot dhe për të cilat tha se do të jetë synimi i saj për të kërkuar drejtësi.

““Mijëra viktimave u është mohuar drejtësia. Të mbijetuarat e dhunës seksuale, 20000 prej tyre, ende mbajnë plagët, fizike dhe plagë psikologjike të kësaj forme të torturës. Shumë janë përdhunuar para familjeve të tyre derisa forcat serbe erdhën për të na shkelmuar si pjesë e fushatës së tyre të spastrimit etnik. Fushata sistematike e përdhunimit gjatë luftës në Kosovë.

Në emër të të gjitha prej tyre, unë do kërkoi drejtësi. Ne duhet të shohim autorët pas hekurave, dhe ne kemi nevojë që mënyrë kolektive dhe globale të bëjmë më shumë, në mënyrë që viktimat e dhuna seksuale gjatë luftës por edhe kudo në botë të ndjehen të mbështetura dhe jo vetëm”, ka thënë Çitaku. /Zeri/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...