Published On: 3 Shkurt, 2016

Cili nga ministrat shqiptarë është më i paguari në Qeverinë e Maqedonisë?

Ish ministri i Brendshëm dhe zëvendës ministri aktual, Mitko Çavkov ka marrë një pagë bruto prej 141 958 denarëve, ndërsa paga e ish-kryeministrit Nikolla Gruevski ka arritur në 133,039 denarë.
Ky është informacioni në të cilin erdhi “Scoop” në hulumtimin e saj “Të ardhurat e Ministrave: Gjysmë milion euro për paga”.
Prej ministrave shqiptarë, Nurhan Izairi me 108.893 denarë është ministri më i paguar. Pas tij vijnë Ministri i drejtësisë Adnan Jashari me 107.408 denarë, Ministri i Arsimit Abdilaqim Ademi 105.429, Lirim Shabani me 104.439, Ministri pa resor Visar Fida 103.449 dhe Ministri i ekonomise Bekim Neziri është ministri më pak i paguar nga ministrat shqiptarë me vetëm 102.459 denarë.
Prej zëvendëskryeministrave, Fatmir Besimi me 114.511 denar ka pagën më të lartë se Musa Xhaferi që merë 113.441 denarë.
Sipas të dhënave, numri i përgjithshëm i të gjithë ministrave, përfshirë edhe kryeministrin, ka kushtuar gjysmë milioni euro në vit, vetëm për paga.
Më poshtë mund të shihni se sa kanë marrë, dhe sa marrin paga ministrat aktual/tetova1/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...