Published On: 6 Janar, 2016

Cili është skenari që do të luhet në Kuvendin e Kosovës?

Kuvendi i Kosovës që në fillim të sesionit të punës të vitit 2016 do të ballafaqohet me shumë sfida: kthimin e normalitetit në këtë institucion, zgjedhjen e presidentit, çështjet legjislative të Gjykatës Speciale, themelimin e Forcave të Armatosura të Kosovës, etj.

Duke i pasur parasysh të gjithë këto, analistët Albert Krasniqi dhe Ilir Fetahu kanë kërkuar që përfaqësuesit e partive parlamentare në fillim të këtij sesioni të dialogojnë ndërmjet vete në mënyrë që në Kuvend të kthehet debati.

Albert Krasniqi nga Instituti Demokratik i Kosovës ka thënë për gazetën ‘Epoka e re’ se sesioni vjeshtor i Kuvendit nuk ka qenë efektiv në përmbushjen e agjendës legjislative.

Edhe analisti politik, Ilir Fetahu ka vlerësuar se sesioni pranveror do të jetë sfidues për Kuvendin e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...