Published On: 29 Shtator, 2016

Cilat janë arsyet e shkuarjes së luftëtarëve kosovarë në Siri? (Video)

Numri prej 314 vetash që kanë shkuar për të luftuar në Siri, ka bërë që Kosova të llogaritet si vendi me numrin më të madh të pjesëmarrësve në atë luftë për kokë banori.

Institucionet e sigurisë, ato fetare dhe studiuesit nga shoqëria civile, thonë se krahas përpjekjeve për të penguar përfshirjen e mëtejme të qytetarëve të Kosovës në konfliktet në Lindjen e Mesme, po analizohen edhe faktorët që ndikuan në këtë përfshirje.

Ata thonë se besimi mund të ketë luajtur një rol, por jo kryesorin. Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava, ka thënë për Zërin e Amerikës se shkuarja në Siri mund të jetë nxitur nga interpretimet e gabuara të besimit – por nuk ka asgjë të bëjë me besimin.

Keqpërdorimi i besimit është shfrytëzuar nga elemente të ndryshme që kanë ushtruar ndikim tek të rinjtë, ka thënë Fatos Makolli nga Policia e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...