Published On: 18 Dhjetor, 2015

Cilat janë 8 kushtet e mbetura për vizat?

Kosova duhet të plotësojë edhe 8 kushte në mënyrë që Komisioni Europian të mund të propozojë heqjen e vizave në fillim të vitit të ardhshëm. Komisioneri Dimitris Avramopoulos ka paralajmëruar vizitë në Prishtinë në fillim të vitit të ardhshëm. Ndërkohë shefi i Zyrës së BE’së Samuel Zbogar ka thënë se çështjet e mbetura mund të plotësohen brenda javësh.

Gazeta Express sjell pjesë të raportit të publikuar sot ku Kosovës i kërkohet të fokusohet në këto fusha.

Raporti i Komisionit vendos katër prioritet kyçe në të cilat Kosova duhet të fokusohet gjatë periudhës së mbetur në dialogun për vizat: Të rritet  numri i gjyqtarëve në departamentet e krimeve të rënda në gjykata; ndërtimi i një baze të dhënash për hetimet, vendimet e gjykatave dhe konfiskimeve në rastet e rënda të krimit të organizuar dhe korrupsionit; të sigurohet pavarësia operacionale e Organit Shqyrtues të Prokurimit Publik dhe Komisionit Rregullativ për Prokurim Publik; dhe të demonstrohet se legjislacioni për ndryshimin e emrit është implemtuar.

Komisioni po ashtu do të monitorojë progresin e Kosovës në ratifikimin e marrëveshjes së kufirit me Malin e Zi para se të hiqen vizat për qytetarët e Kosovës; progresi në alokimin e një fondi për reintegrim; të adresohen arsyet për shkallën e ulët të pranimit të azilit; si dhe sigurimin e objektit adekuat për avokatit e popullit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...