Published On: 27 Shtator, 2016

Cila është fytyra e vërtetë e Hivzi Islamit për demarkacionin, Kadastrat, Lutfi Hazirin, dhe kombin – Dokument

kerkime=kryesore-

Cila është fytyra e vërtetë e Hivzi Islamit, kur thoshte se parimi kadastral është kob për Kosovën, apo tash kur po i duartroket dhe është bërë xhandar i faljes së territorit të Kosovës Malit të Zi?

Lexues të nderuar ne po ju sjellim këtu një shkrim të botuar, përveç në media dhe në revistën shkencore tw Shoqatës së gjeografëve e titulluar, “Kërkime gjeografike” nr.14, një përmbledhje punimesh, e botuar në Prishtinë në vitin 2008.

kerkimegjergrafike

Në fakt punimi I kryetarit të Akademisë së Shkencave, atëherë në cilësinë e anëtarit, I kushtohet procesit të decentralizimit në Kosovë, ku e shqyrton gjerësisht parimin kadastral, në përcaktimin e komunave dhe të ndarjes shtetërore, ku vë theksin në rastin e Bosnjës, si një parim i tejpreferuar nga serbët dhe lideri me rekorde gjenocidale Karaxhiç, që kishte vënë si parim e kush ndarjen kadastrale, pasi prej saj përfitonin më së shumti serbët.

kerkimedecentr

Bazuar nga gjendja kadastrale në Kosovë, ku përveç tjerash shqiptarët nuk kanë kryer tradicionalisht bartjen e pronave, Islami është kategorik kundër këtij parimi, duke argumentuar me fakte se është në dëm të shqiptarëve.

Madje në një pjesë të këtij studimi i kushton vëmendje edhe qëndrimeve dhe deklarimeve të ndryshme të Lutfi Hazirit, atëherë si përgjegjës për këtë proces, dhe atëherë e tani, anëtar i kryesisë së LDK-së.

Ai me termet më të fuqishme e degradon edhe figurën e Lutfi Hazirit, duke e vënë në pozitat e tradhtarit me një mori argumentesh.

Por, tani pas tetë vitesh, ai është kthyer kundër vetvetes, dhe ia ka tejkaluar vetë Lutfi Hazirit, dhe derisa ky është treguar pak më neutral në demarkacionin me Malin e Zi, Islami është bërë antiHevziu i 2008-ës, dhe është bërë jo më avokat i parimit kadastral, ku bëhet një sozi i Hazirit, por, e tejkalon atë, pasi përveç që nëpërmjet ‘parimit kadastral’ është dakord që ti jepet territor Malit të Zi, është këmbëngulës që ti jepet territor edhe pa ‘parim kadastral’, ashtu siç këmbëngul kasta e tradhtarëve, Thaçi, Veseli e Mustafa, që edhe zona mijëra hektarëshe, e pa kadastruar as para çlirimit ’99 e as deri më sot, ti falet Malit të Zi.

Pra, Hivzi Islami sot nuk është më kundër Lutfi Hazirit, por e ke tejkaluar atë, duke u bërë dyfish kundër vetvetes, Hivzi Islamit të 2008-ës dhe më parë, pasi njihej për qëndrime atdhetare, dhe jo të tilla si tani. SHQIPTARI.EU

kerkimeversion2kerkimeversioner3

kerkimemodelikerkimemodeli2

kerkimendarjakoskerkimendarje4kerkimendarje5 kerkmodelgrab2=modeligrabhaziri=kerkimegrabperfun=

neanglisht

 

 

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...