Published On: 2 Shkurt, 2016

Cila është ana e errët e Presidentes Atifete Jahjaga dhe gjeneral Behar Selimit!?

 

 • Letra 9 e shenjtë për Hashim Thaçin

 

Murat Jashari

 

 1. Kadri Veseli, a tha jemi marrë veshë të gjithë për formimin e SHIK-ut në mars të vitit1999: LDK, LBD dhe UÇK në Rambuje?
 2. Kadri Veseli me herët, a deklaronte se SHIK-u është formuar më 1991?
 3. Kur e nervozuan ata të LDK-së, Kadri Veseli deklaroi se SHIK-u është formuar më 1999, në datën e pranimit të autonomisë në Rambuje?
 4. Kjo frazë ja mbylli gojën të gjithëve, sepse të gjithë ishin marrë veshë në Rambuje.
 5. Por ashtu-kështu heshtja e LDK-së është pranim, askush nuk del për të folur realitetin deri me sot, apo jo?
 6. Më 6 maj 1998, ministrat e jashtëm të G8, a miratuan një kornizë të përkohshme politike që parasheh vetëqeverisjen substanciale për Kosovën, sipas marrëveshjes së Rambujesë?
 7. Aty a mbrohet prapë sovraniteti dhe integriteti i Jugosllavisë?
 8. Serbët nuk kishin pranuar kapitullin e Sigurisë, ku ishte parashikuar lëvizja e lirë në territor, dhe në sovranitetin ajror të Serbisë nga NATO. Dhe kishin filluar bombardimet.
 9. Kur filluan bombardimet a ishte Rugova në Beograd?
 10. Rugova, a ishte liruar me 5 maj 1999 për të shkuar në Itali?
 11. LDK a bënte propagandë se Rugova nuk ishte tradhtar, por ishte vetëm peng i serbëve?
 12. Çka deklaron Rugova në arritje në Itali?
 13. Rugova çka kishte deklaruar për sulmet ajrore ndaj Serbisë, apo jo?
 14. Në intervistën e ambasadorit serb, Miograd Lekic në Romë, ai a kishte shfrytëzuar rastin duke thënë: «Rugova po tregon vetë se nuk ka qenë as peng, e as i burgosur».
 15. NATO-ja, a kishte filluar bombardimet pa rezolutë të OKB-së?
 16. Me deklaratën për ndërprerjen e sulmeve ajrore që kishte, NATO ishte para një situate katastrofale, sepse kishte filluar përçarja në Aleancën Veri Atlantike.
 17. Solana në pozitë të palakmueshme, në emër të NATO-s, kishte deklaruar se Rugova është njeriu i Serbisë?
 18. Përfaqësuesi i NATO-s është detyruar të deklaroj meqë duhej vazhduar bombardimet.
 19. Kjo ishte arsyeja pse Rugova nuk e donte Solanën.
 20. Të nesërmen, më 7 maj 1999, Rugova a organizon një konferencë për shtyp!
 21. Më 10 qershor 1999, a votohet rezoluta 1244?
 22. Kjo rezolutë a legalizon marrëveshjen për autonomi të Rambujesë?
 23. Në fund të marrëveshjes së Rambujesë, a shkruan qe ky vendim duhet të jetë i plotfuqishëm me votimin e një rezolute në OKB sipas kapitullit 7, neni I?
 24. Pika 9 b, e rezolutës 1244, a përmendet demilitarizimin e UÇK-së?
 25. Pika 11a, e rezolutës 1244, a përmend krijimin të kushteve për gjetjen e zgjidhjes finale?
 26. Në vazhdim, pika 11a, zgjidhja finale e autonomisë substanciale dhe vetëqeverisjes në Kosovë duhet të mbështetet plotësisht në aneksin 2 dhe në marrëveshjen e Rambujesë!
 27. Tek zgjidhja finale nuk përmendet Pavarësia, nëse kuptoj leximin???
 28. Zgjidhja finale është një vetëqeverisje substanciale.
 29. Zgjidhje mund të jetë si Hong Kongu, si Katalonia, si Irlanda e Veriut etj, etj…
 30. Zgjidhja finale gjendet duke biseduar me palën serbe, sikur sot që është duke ndodhur.
 31. Pika 11c, a përmendet vetëqeverisja autonome?
 32. Dhe e fundit më e rëndësishmja, pika 11E, a thuhet të ndërmjetësohet në procesin politik që ka për qëllim përcaktimin e statusit të Kosovës në të ardhmen, duke marrë parasysh marrëveshjen e Rambujesë??????
 33. Si Rambujeja ashtu edhe Rezoluta 1244, zgjidhjen finale e shohin në vetëqeverisje lokale të Kosovës.
 34. Sepse Rezoluta 1244 është legjitimimi dhe legalizimi ndërkombëtar të marrëveshjes së Rambujesë.
 35. Kjo a nënkupton që çdo status i Kosovës do të jetë një lloj autonomie që duhet të definohet bashkërisht serb dhe shqiptarë sipas Rambujesë???
 36. Kjo a do të thotë se autonomin e kemi të sigurtë?
 37. Ka mbet vetëm të përcaktohet lloji i Autonomisë?
 38. Pas lufte, vjen UNMIK-u në Kosovë me këtë rezolutë apo jo?
 39. Për të realizuar institucionet e vetëqeverisjes në Kosovë me kënd është koordinuar UNMIK-u?
 40. A është koordinuar me institucionet e Jugosllavisë?
 41. Kur kishte nevojë UNMIK-u për personel në gjykata, në prokurori, kënd e ka kontaktuar ?
 42. UNMIK-u a ka kontaktuar Ministrinë e Drejtësisë të Serbisë?
 43. Serbia a dërgonte listat dhe CV të punëtorëve të vet?
 44. Prokuroria kundër krimeve të luftës a ishte krijuar në Beograd ?
 45. Të gjitha dosjet për krime lufte, a ishin krijuar bashkërisht prokuroria serbe, UNMIK-u dhe SHIK-u i PDK-së dhe SHIK-u i LDK-së?
 46. PDK- Kadri Veseli- SHIK (UDB).
 47. LDK-Ramë Maraj – SHIK (UDB).
 48. Pse para pavarësisë në Kosovë nuk kishte Prokurori për krimet e luftës ?
 49. Pse pas shpalljes së pavarësisë në Kosovë nuk ka prokurori për krimet e luftës ?
 50. Sepse Kosova nuk është në kuptimin e mirëfilltë të fjalës e Pavarur dhe nuk është shtet.
 51. Prokurorët e Kosovës nuk e kanë kompetencën të hapin dosje për krime lufte ndaj serbëve që masakruan mbi 15 000 shqiptarë.
 52. Dje ishim nën UNMIK, por sot, çka ndodh?
 53. Më 16 shtator 2012, prokurorët e Kosovës thonë nuk mundemi të hetojmë krimet që serbët i kanë bërë ndaj shqiptarëve sepse është kompetencë e EULEX-it.
 54. Serbia ka bërë një protokoll-marrëveshje me EULEX-in.
 55. EULEX-i ka bërë marrëveshje me qeverinë e Kosovës.
 56. Beograd/EULEX dhe EULEX/Prishtinë në mënyrë translative Beograd/Prishtinë.
 57. Kjo tregon se nuk jemi shtet.
 58. Sepse vetëm një prokurori për krime lufte ekziston në një shtet.
 59. Prokuroria për krime lufte ekziston vetëm në Beograd, ne si Kosovë trajtohemi si pjesë e Serbisë.
 60. Jemi nën varësi juridike të kësaj prokurorie, atëherë dosjet në nivel shtetëror trajtohen në kryeqytet të shtetit Beograd, e jo në kryeqytet të Krahinës apo të Republikës në Prishtinë.
 61. Pasi nuk kemi prokurori për krime lufte në Kosovë jemi pjesë e Serbisë. Trishtim!!!
 62. Fletarrestimet për grupin e Malishevës janë lëshuar nga Prokuroria për krime lufte në Beograd.
 63. Pastaj, EULEX-i zbaton urdhër-arrestet në Kosovë me polic shqiptar, ky është realiteti i hidhur. Trishtim!!!
 64. Policët shqiptar arrestojnë ish-ushtarët shqiptar të UÇK-së me flet arrest të Serbisë. Ma tepër se trishtim!!!
 65. Drejtësia e Kosovës ishte degë e drejtësisë së Serbisë nëpërmjet UNMIK-ut.
 66. Kur kishte nevojë UNMIK-u për kuadro të policisë, a e kontaktonte Beogradin?
 67. Sikur, sot?
 68. Tash përdoret EULEX-i.
 69. Ministria e Punëve të Mbrendshme e Serbisë për një drejtor dërgonte 6 persona të mundshëm për atë pos me CV, a është kështu?
 70. UNMIK-u ka zgjedhur sa ka pasur nevojë?
 71. Kemi rastin me njerëz të avancuar nga Beogradi, të cilët kanë hy në polici si njerëz të thjeshtë dhe për pak vite janë bërë shefa të Policisë, apo jo?
 72. A e kemi rastin e Behar Selimit i fshatit Braboniqit të Kadri Veselit, i cili kishte kontakte me paramilitar serb, i martuar me çikën e UDB-ashit më të madh në Prizren, Vesel Krasniqit, i cili prej policit të thjeshtë bëhet Drejtor i Policisë së Kosovës, a është e vërtet kjo?
 73. Sot Behar Selimi a ka hy në politikë tek shokët e vet, tek paramilitarët e PDK?
 74. Por fjala magjike te shqiptarët është : Behar Selimi ka bërë stazh në Amerikë dhe me këtë fjali pastrohet, sepse amerikanët e dojnë më shumë Kosovën se vet shqiptarët, apo jo?
 75. A kemi edhe një rast (ka shumë raste) tjetër të njohur?
 76. Një femër e re, për një kohë rekord, bëhet gjenerale e Policisë së Kosovës?
 77. Bënë një stazh në Serbi.
 78. Bënë një stazh në Angli dhe Amerikë.
 79. Bëhet, pas Behar Selimit, ushtruese e detyrës të Drejtorit të Policisë?
 80. Pas pak kohe, bëhet edhe kryetare e Kosovës?
 81. Ndoshta e njihni?
 82. E kam fjalën për Presidenten e Kosovës, Atifete Jahjaga!?
 83. A ka ardhur si parashutiste në pushtet?
 84. Si ti Hashim, kur erdhe si parashutist në LPK, në UÇK?
 85. Dikush po i ngrit njerëzit e Serbisë në Kosovë?
 86. Pse po ngriten njerëzit e Serbisë në Kosovë????
 87. Sepse Kosova vazhdon të trajtohet si neokoloni e Serbisë, o popull!!!
 88. Njerëzit e Serbisë a po e qeverisin Kosovën???
 89. Pse askush në Kosovë nuk e jep këtë informacion për Atifete Jahjagen?
 90. Stazhet në Amerikë të gjithë i përmendin.
 91. Pse askush nuk i përmend stazhet në Serbi???
 92. Do të thotë UNMIK-u është bazuar në personelin e zgjedhur nga ministrit përkatëse të Serbisë për Kosovën?
 93. Sipas Rambujesë, a kishim të drejtë të vendosim për fatin e Kosovës në 2002?
 94. Marrëveshja a ishte për 3 vite?
 95. Pse në 2002 nuk kërkuat zgjidhjen e statusit të Kosovës?
 96. A e dini pse nuk e keni bërë këtë punë?
 97. Sepse kishte ende shumë patriot të gjallë, apo jo?
 98. Sepse kishte ende shumë patriotë jashtë burgjeve, apo jo?
 99. Sepse pastrimi i pengesave nuk ishte kryer, apo jo?
 100. Sepse janë frikësuar nga populli, i cili ishte i inatosur në serb, apo jo?
 101. Sepse në 2002 po t` I kishit treguar popullit se jemi prapë nën Serbi, a kishte filluar lufta kundër atyre politikaneve të cilët na sjellën këtë tradhti?
 102. Një qeveri e cila frikësohet nga populli i vet, çka i thuhet?
 103. A i thuhet tirani, diktaturë? / Shqiptari.eu / VIJON

 

Nga koha kur ishte kthye Gjergj Kastrioti-SKENDERBEU në Krujë në vitin 1443 (aq pyetje janë) deri më sot kishte pasë shumë tradhtarë shqiptar dhe Esat pasha Toptana. Hashimi është Esat pashë Toptani i fundit te kombi shqiptarë! 

Murat Jashari: manastiri337@gmail.com

Artikuj tjerë

SHIK-u dhe banditët e tij plaçkitën mbi një miliard euro!  

http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/

 http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/

 http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...