Published On: 29 Maj, 2016

Çfarë u diskutua në takimet Kosovë-NATO?

Ne Tirane, Shqipëri është duke vazhduar punimet Sesioni Pranveror i Asamblesë Parlamentare te NATO-s, i cili mbahet nga data 27-30 maj 2016. Kuvendi i Republikës se Kosovës ne ketë organizate ka statusin e vëzhguesit, dhe në këtë cilësi merr pjesë në punimet e Sesionit dhe të Komisioneve.
Delegacioni nga Kuvendi i Kosovës i përfaqësuar nga nënkryetari i Kuvendit, Xhavit Haliti, ishte ne punimet e Komisionit për Politike dhe Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri. Po ashtu, Haliti zhvilloi edhe takime bilaterale me përfaqësuesit e delegacionit Zviceran dhe atij Grek ne Asamblenë Parlamentare te NATO-s. Në takimin me udhëheqësen e delegacion Zviceran ne AP te NATO-s, Corna Eichenberger, u diskutua lidhur me çështjet që përfshijnë fushën ekonomike, trajtimin e imigrantëve, si dhe çështjen e pensioneve. ?Ndërsa ne takim me udhëheqësin e delegacionit Grek ne AP NATO-, Christos Karagiannidis, u diskutuan mundësitë për të ngritur intesitetitin e takimeve ne mes te parlamentareve te dy shteteve, e do te shërbente në ngritjen e bashkëpunimit ndërparlamentar. Ne te dy takimet delegacionet u njoftuan per Seminarin qe do te organizohet nga AP e NATO-s ne bashkëpunim me Kuvendin e Kosovës nga data 21-25 tetor 2016 ne Prishtine,Kosove.”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...