Published On: 16 Janar, 2016

Çfarë tregojnë rrudhat në fytyrë?

Rrudhat në fytyrë zakonisht shfaqen pas të 30-ave dhe për shumë femra krijojnë pasiguri në vetvete.  Zakonisht rrudhat rreth gojës, ato në mes të vetullave dhe në ballë e kanë këtë efekt. Ndërsa rrudhat që pranohen më lehtë janë ato të cepave të syve, të njohura ndryshe si “këmbët e pulës”.

Ky është rezultati i një sondazhi të kryer online me 500 femra të moshës 20-50 vjeçe. Anketimi është bërë nga kirurgu estetik Giulio Basoccu, profesor në Universitetin e Romës.

“Rrudhat rreth gojës janë “tmerri” i grave. Për 8 në 10 gra, ato janë shenjë e plakjes. Rrudhat mes vetullave janë të padurueshme për 6 femra në 10, ndërsa vijat horizontale të ballit bëjnë të ndihet keq një grua në dy”, thotë Basoccu.

Megjithatë, disa rrudha pranohen. Ato janë rrudhat rreth syve. 6 femra në 10 mendojnë se ato janë shenjë e forcës dhe energjisë.

“Në formimin e rrudhave ndikon plakja kronologjike e lëkurës, degradimi i fibrave elastike kryesisht për shkak të diellit, lëvizjes muskulore, forca e gravitetit dhe stresi”, thotë kirurgu plastik.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...