Published On: 16 Shkurt, 2016

Çfarë thoshte NEW YORK TIMES për shqiptarët më 1911?

Në një copë gazete, që mban datën e 2 Majit të vitit 1911, gazeta prestigjioze amerikane “New York Times” kishe thënë këto fjalë për shqiptarët duke i përshkruar: “Fizikisht shqiptarët janë raca më e bukur-më e mirë në Europë. Femrat e tyre janë të pashme, me flokë të errët, dhe pse ngjyrën e syve ndonjëherë e kanë gri. Ti shohësh ata duke ecur është kënaqësi. Ne duam të shohim baletin në Servia. Herën e parë kur pash shqiptarët tek ecnin ndjeva po të njëjtën kënaqesi. Lëvizjet e tyre janë kaq të hijshme. Elegancë dhe fuqi së bashku.

Po, ata janë një racë shumë e mirë dhe me shumë prirje. Ata jane sikur skocezët e shekullit të XVII-të dhe do të jenë edhe më tej raca më e shkëlqyer në Ballkan, intelektualisht po ashtu dhe fizikisht. Po që se shkon në Konstantinopol- Stamboll do të zbulosh që njerëzit më të mirë,jo vetëm ushtarët por dhe burra shteti janë shqiptarët.” / Përgatiti: Marjan Dodaj

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...