Published On: 13 Nëntor, 2016

Çfarë premtojnë kandidatët për Drenas? (Video)

Investitorë nga Evropa, investime në infrastrukturë dhe shfrytëzim të pasurive natyrore, të cilat vazhdojnë të mos shfrytëzohen, janë vetëm disa nga premtimet e kandidatëve për kryetar të Drenasit, zgjedhjet për të cilin do të mbahen më 4 dhjetor. Ata kanë kritika edhe për ikjen e investitorëve. Kurse, kandidimin e Ramiz Lladrovcit nga Partia Demokratike e Kosovës e shohin si imponim të partisë, i cili ka sjellë pakënaqësi te qytetarët.

Kandidatët e pavarur që kanë dalë nga partia më e madhe në Drenas, Partia Demokratike e Kosovës, mendojnë se votat do t’i marrin nga elektorati i kësaj partie. Ndërsa, kandidatët e subjekteve tjera politike, mendojnë se do të fitojnë për shkak të pakënaqësive nga partia që drejton Drenasin që nga paslufta.

Kandidati i Pavarur për komunën e Drenasit, Naim Bazaj, tha për KosovaPress se qytetarëve të Drenasit iu premton vetëm investime. Ai, në të njëjtën kohë, përmendi shifrën për rreth 985 mijë euro që ka humbur Komuna e Drenasit për shkak të ikjes së investitorëve.

 I pyetur për kandidaturën e ish-ambasadorit në Shqipëri, Ramiz Lladrovcit, për kryetar të Komunës së Drenasit, ai tha se ky person nuk është dashtë t’i prish kolltukët atje e as të vijë nga qendra, por me propozime konkrete. Ai shpreson që më nuk do të bëhen imponime nga niveli qendror, sepse po sjellin edhe pakënaqësi tek qytetarët.

Kandidati tjetër i pavarur, Rrahim Elshani, ka folur për problemet të cilat janë në komunën e Drenasit, duke u zotuar se ka hartuar plane konkrete për t’i përmirësuar të gjitha këto. Kurse, për propozimin e ish-ambasadorit Lladrovci, tha se këto struktura që janë zgjedhur nuk sjellin ndonjë ndryshim.

“Komuna e Drenasit nuk ka barnatore për barna esenciale, e kjo është një diçka absurde”, tha ai.

Në anën tjetër, kandidati nga Nisma për Kosovën, Isa Xhemajli, tha se nuk do të punojë për subjektin e tij politik, por për qytetarët e Drenasit, dhe se qeverisjen do të bëj me ta.

 KosovaPress ka tentuar të flas edhe me kandidatin e Partisë Demokratike të Kosovës, Ramiz LLadrovcin, por një gjë e tillë ishte e pamundur.
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...