Published On: 15 Shkurt, 2016

Çfarë misioni kishte Elmi Reçica natën e 24/25 Gusht 1998? A u vra atë natë Komandant Kumanova?

 • Pse e ke “ndërsye” Komandant Kumanovën me e vra Gani Krasniqin?101. Komandant Kumanova a u kërkoi telefon?102. Pse nuk i dhatë telefon? Kush të urdhëroi që të mos i jepni telefon?103. Fillim korriku 1998. Aksionet ushtarake (me eksploziv) që janë kryer në IRJM, në Shkup te hekurudha, në Tabanocë, në hekurudhë, dhe në kazermën ushtarake në Kumanovë, brenda rrethojës 16 m. Për këto aksione a ke ditur?104. A e ke ditur se këto tri aksione janë krye në një kohë?

  105. A e ke ditur se kush i ka udhëheq këto aksione ?

  106. A e ke ditur se këto aksione i ka udhëhequr Komandant Kumanova?

  107. Pse SHP pengojë, që mos të dilet me Komunikatë?

  108. Mos ishte Marëveshja e Crans-Montana, e Zvicrës – pengesë?

  109. Apo tjetër problem ka pasur?

  110. A e dini në detaje ku ka qëndrue problemi?

  111. Komandant Kumanova ka mesi i Gushtit 1998 ka pasur me ardhë në Zvicër, për kontroll mjekësor për dorën, a ke pas dijeni për këtë?

  112. Ai është bërë gati me ardhë në Zvicër për disa ditë. Ka hekur mjekrën. Unë pasaportën ja pata lënë në vend të sigurtë. Ismeti e ka ditur se ku. Po ti a ke qenë në dijeni?

  113. Pse nuk i dhatë leje pushimi?

  114. Në natën e 24/25 Gusht 1998 për çka shkoi Elmi Reçica në Kleçkë?

  115. Çfarë misioni kishte Elmi Reçica atë natë?

  116. Më 25 Gusht është vrarë Komandant Kumanova, a po jo?

  117. A keni bërë Raport të hollësishëm për rrethanat se si u vra? Nëse po, kujt ia ke dorëzuar atë raport? Nëse jo, pse nuk e ke bërë atë raport?

  118. Kush ta dha lajmin i pari për vrasjen e Komandant Kumanovës? Po ti ku u ndodhe kur u vra Kumanova?

  119. Më 02 dhjetor 1998 Shukri Buja (Gazetari), i ka dhënë lajmin familjes për vrasjen e Ismet Jasharit. A është kështu?

  120. Pse me 100 ditë vonesë?! Ku është arsyeja?

  121. Herojt e Popullit nuk janë të mahallave, a po jo?

  122. Komandant Kumanovën e shpallët Hero të Kosovës, a po jo?

  123. Si ishte betimi i luftëtarëve të lirisë me Emblemën e UÇK-së, a e mban mend?

  124. Kur vjenë në Kosovë gruaja e Komandant Kumanovës, Habibja, me fëmijët e vetë, me bë homazhe dhe me vendos lule te varri i Burrit dhe i Babait të vajzave të Komandant Kumanovës (Donika, Monika, Marigona, Margarita e Arta) pse duhet të paguajn në kufi Maqedoni-Kosovë 50 Euro, apo s’e dini këtë?

  125. Çfarë Statuti dhe tretmani në Kosovë ka familja e Komandant Kumanovës?

  126. Ndërtimin e shpijës në Orizare për familjen e Komandant Kumanovës, qe katër vjetë e ke nisur, a po jo?

  127. A duhet t’ju jemi si familje mirënjohës për mosmbarimin e saj, a po jo?

  128. Pse nuk u përfundua ajo shtëpi? Kush të dha urdhër mos me e viju ndërtimin?

  129. Më 2001 e pata sjellë familjen e Komandant Kumanovës në Shqipëri, që të jenë më afër vendlindjes së Babës së tyre. Të dëgjojnë krismat e pushkëve të luftëtarëve të lirisë – të Brigadës 113 „Ismet Jashari“, me Emblem të UÇ-Kombëtare. Në atë shtëpi ku kanë ndejtur familja e Ismet Jasharit, kanë qenë edhe prindërit e tu me dy vajzat e tyre, e ke ditur, a po jo?

  130. Aty afër ke qenë edhe ti, bëjshe qejfe në hotele, e Adem Grabovci 200 DM për hotel natën ta paguante, a po jo?

  131. Pse nuk erdhe me e vizitue familjen e Kumanovës?

  132. A e dini se sa dëshmorë të kombit, janë vrarë me Emblemë të UÇK-së?

  133. A e dini se sa familje të dëshmorëve të kombit – të vrarë me Emblemë të UÇK-së ndodhen në Mërgatë?

  134. Sa vajza dhe djem janë gjithësej bij dhe bija të dëshmorëve të kombit, rënë në luftën për çlirimin e Kosovës, 1997-1999?

  135. A e dini se si jetojnë familjet e dëshmorëve?

  136. A e dini se sa invalidë të luftës së lavdishme të UÇK-së ka?

  137. Sa fëmijë gjithësej të familjeve të kësaj kategorie ka aktualisht?

  138. Sa djem e sa vajza?

  139. Si jeton kjo kategori e luftës?

  140. Sa veteranë të luftës së lavdishme të UÇK-së ka dhe sa të tjerëve ua keni dhënë padrejtësisht këtë të drejtë?

  141. Sa fëmijë janë të kësaj kategorie të luftës?

  142. Sa djem e sa vajza? Sa janë të mitur dhe sa janë të rritur? A keni evidenca të tilla ju dhe shoqatat e drejtuara nga ju?

  143. Sa prokurorë, gjyqtarë e policë të kohës së Milosheviqit janë emëruar e punësuar në Qeverinë ‘Thaçi 1’ dhe ‘Thaçi 2’?

  144. A e din ti këtë?

  145. Nëse jo, Pse jo?

  146. Sa deputetë të PDK-së janë bërë milionerë, kurse në Zvicër e Perëndim kanë jetuar prej ndihmave sociale?

  147. A e din ti këtë?

  148. Nëse jo, Pse jo?

  149. Si u pasuruan Kryetarët e komunave dhe këshilltarët komunal?

  150. A e din ti këtë?

  151. Nëse jo, Pse jo?

  152. A e keni bërë pas luftës Raportin Financiar për shpenzimet gjatë luftës?

  153. Nëse jo, pse nuk e keni ba? Arsyet.

  154. A janë zhvilluar Kuvende apo Mbledhje të Përgjithshme të Veteranëve të UÇK-së, sa dhe kur?

  155. A keni dhënë llogari në ato kuvendet e Veteranëve se sa para (Dollarë USA, Franga Zvicerane, Marka Gjermane, Rubla etj) janë grumbulluar në të gjithë degët e Fondit ‘Vendlindja Thërret’? A i keni këto evidenca. A u keni dhënë dëshmi të gjithë atyre që kanë kontribuar? A i kini kopjet e atyre grumbullimeve?

  156. Sa para u harxhuan për luftën dhe sa mbetën në fund të luftës?

  157. Sa para i keni dhënë secilës Zone Operative të UÇK-së, cilëve ua keni dorëzuar, sa u keni dorëzuar, si janë harxhuar, a ka raportime nga ata, apo i keni dhënë qesim?

  158. Sa para u keni dhënë secilit Antar të Shtabit të Përgjithshëm, përse ua keni dhënë dhe si i kanë harxhuar, a ka evidenca nga ata dhe raporte po nga ata? Po kur QPK erdhi në Prishtinë, sa para u gjetën në bankën e Kosovës, kujt ia shpërndatë dhe nga sa u dhatë?

  159. Sa para u kanë dhënë personalisht Anëtarët e Shtabit të përgjithshëm komandantëve të zonave në dorë dhe a kanë dokumente për këto?

  160. A ka ndodhur që ndonjë veteran i UÇK-së të ketë kërkuar të jepet llogari në Kuvendet e Veteranëve të saj dhe ç’përgjigje u keni dhënë, apo i keni denigruar?

  161. Po në Kryesinë e PDK, e cila përbëhet nga ish Drejtoria Politike e UÇK, a e keni diskutuar këtë lloj llogaridhënie për fondet e grumbulluara gjatë luftës?

  162. Nëse e keni diskutuar, në çfarë përfundime keni dalë dhe çfarë vendime keni marrë dhe si i keni zbatuar ato?

  163. Në Qeverinë e Përkohshme, kryeministër ka qenë Hashim Thaçi, a po jo?

  164. Ministër i Financave ka qenë Adem Grabovci, a po jo?

  165. Ky Grabovci a ka raportuar ndonjëherë si gjatë luftës edhe pas saj se sa para ka pasur dhe si i ka harxhuar, ku i ka harxhuar, sa kanë mbet dhe si i keni përdorur pas lufte?

  166. Nëse ka raportuar pse nuk i bëni publike ato raportime?

  167. A e dini sa veprimtarë të Fondit „Vendlindja Thërret“ kanë qenë? Mujë Rugovën për atë mosraportim e keni shpërblyer me pozitën e rektorit të Universitetit të Prishtinës?

  168. Nëse jo, Pse jo?

  169. Sa mjete janë grumbulluar nga secili prej tyre? A ka evidenca të sakta rreth tyre?

  170. Nëse s’ka, pse nuk janë ba ato evidenca?

  171. A e dini veç e veç për shtete se sa veprimtarë të tillë kishte?

  172. Nëse jo, Pse jo?

  173. Sa persona (familje) kanë kontribuar brenda Kosovës për luftën, me çfarë kanë ndihmuar? Kush ishte caktuar me i evidentuar ato?

  174. A dihen të gjitha familjet me emra që kanë mbështetur luftën dhe si i kanë mbështetur?

  175. Po familjet që e kanë kundërshtuar UҪK-në a janë të evidentuar? Po personat që i kanë shërbyer haptas Serbisë gjatë luftës, a i keni në evidencë?

  176. Sa ka kushtuar lufta?

  177. A e din ti këtë?

  178. Nëse jo, Pse jo?

  179. A ishte Komandant i Përgjithshëm i UÇK-së Azem Syla (Daja) dhe Kush e emëroi?

  180. Pse ky alamet Komandanti nuk kërkojë të bëhet Raporti përfundimtar për luftën?

  181. Pse nuk e ka bërë ai vetë, pasi ishte edhe Ministër dhe ty të kish zëvendës ministër, apo jo? Cili është kontributi yt në këtë mosraportim dhe mos bërje analize? Po kryeministri i QPK, çfarë urdhra u ka dhënë lidhur me mos kryerjen e asaj analize?

  182. Po nga Shtabi Përgjithshëm analiza e luftës a është bërë? Po ndonjë akademi shkencore për atë luftë pse nuk keni organizuar këto 13 vjet pas lufte?

  183. Agim Çekun kush ua rekomandoi për të zëvendësuar Bislim Zyrapin dhe pse një muaj pasi patën filluar bombardimet e NATO-s? Ku ishte ai më herët?

Fadil Vata e Afrim Zhitia.

_______________________________

 1. Mjetet e mbetura të Fondit „Vendlindja Thërret“, që ishin pare të djersës e gjakut, ku i çutë?185. A keni bërë Raport për çdo luftëtar të vrarë, tani dëshmorë; rrethanat e vrasjes, si u vra, në cilën betejë? Apo mshifeni pas librave që boton Redaksia e Dëshmorëve pranë Radio Kosova e Lirë? A e keni financuar atë Redaksi dhe për sa vëllime?186. A keni bërë Raport veç e veç për çdo të plagosur; ku u plagu, në cilën betejë, ku i ka plagët? A ka raport mjekësor për secilin të plagosur?187. Pse Jo?188. Nga kush u erdhi urdhri me i arrestu Behajdin Allaqin e Shaban Shalën kur ata mbërritën në Kleçkë?

  189. Behajdin Allaqit e Shaban Shalës natën kush ja çojke qebet, e ditën ia merrke?

  190. Kur erdhën me e marrë dy vetë te burgu i Kleçkës, Behajdin Allaqi e Shaban Shala a i kishin kambët të lidhura, sikurse i kishin edhe duart?

  191. A e ke ditur se Behajdin Allaqi ka qenë anëtar i Komitetit Drejtues së LPK-së?

  192. A e ke ditur se Afrim Zhitia krahë të djathtë ka pasur Fadil Vatën e Xhemajli Berishën?

 

Xhemali Berisha

____________________________________

Arif Seferi nga Kumanova.

____________________________

 1. A e ke ditur se Afrim Zhitia në krahë të majtë ka pasur Behajdin Allaqin e Arif Seferin (ky i fundit nga Kumanova)?
  194. Ku mbetën antarët e tjerë të Komitetit Drejtues të LPK-së?
  195. Mbledhja e III-të e Përgjithshme e LPK-së u mbajt më 4 tetor 1991, në Ujëmir (Klinë), në shtëpinë e Sadri Shalës, ke qenë i informuar për këtë mbledhje dhe nga kush?

Behajdin Allaqi, duke folur në Mbledhjen e III-të të Përgjithshme të LPRK-së, që u mbajt më 4 tetor 1991, në Ujëmir të Klinës.

____________________________________
196. Partia e juaj kishte të deleguar ose përfaqësues në atë mbledhje, në Ujëmir?
197. A mund të na i japësh të deleguarit me emër e mbiemër?
198. A kanë raportuar në kryesinë e Partisë suaj këta delegatë, kur dhe ku?

199. Mbledhja Konsultative e LPK-së, u mbajt në Kollare (Kërçovë) në prill të vitit 1993, ke ditur për këtë mbledhje? / Vijon – Shqiptari.eu

 

 • Këto pyetje ia parashtroj ish kryesisë së asaj partie që e kishin formuar në fund të viteve të ‘80-ta, ish drejtorisë politike të UÇK-së dhe kryesisë së PDK-së. Si personazh kam marrë z.Fatmir Limaj.Z.Limaj ti fillove të reflektosh për dallim nga të tjerët! 

  LEXONI më tepër nga Murat Jashari:

A bashkëveproi Azem Syla dhe Zeka ta hedhnin në pritë komandant “Kapuçin” me ushtarë (Video)

 

 

 

 

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/

http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/

http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/

http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/

 http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...