Published On: 19 Qershor, 2016

Çfarë ka ndodhur me piramidën gjigande në Egjipt?

Besohet se në Egjipt ka ekzistuar dikur piramida më e lartë që është ndërtuar ndonjëherë, por që fati i saj më pas nuk dihet. Ajo njihet me emrin “Piramida e humbur”. Besohet se ajo kishte një lartësi prej 220 metrash, gjë që është rreth 73 metra më e lartë sesa Piramida e madhe e Gizës. Tani ka kërkues shkencorë, të cilët thonë se piramida në fjalë ka eksploduar 12000 vjet më parë.

Kjo vetvetiu shtron pyetjen rreth rolit të piramidave, pse ato u ndërtuan, nga kush, kur, me çka? Ka shumë pyetje, e fare pak përgjigje. Kur thuhet se piramida mund të ketë eksploduar, na bie ndërmend një teori, sipas së cilës piramidat ishin centrale energjetike, ndoshta edhe bërthamore. Ka kohë që teoria, sipas të cilës ato ishin varreza të faraonëve, më nuk pi ujë. Le të mos thellohemi më pas se si dhe nga kush u ndërtuan ato, sepse ka shumë gjëra të paqarta.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...