Published On: 23 Janar, 2016

Çështja e Çamërisë dhe deputetët servilë të PDIU-së

Nga Petrit Ali Mulla

Unë qe po shkruaj,për këta Deputete dhe politikane,i përkas komunitetit Çam dhe arsyeja është se dua te trajtoj,disa ekuivoke te këtyre përfaqësuesve te Çamërisë,qe asnjëherë nuk kane pasur një strategji për Kauzën e Çamërisë,por me çdo mjet dhe me çdo kusht kërkojnë karriget e karrierës si deputet ! A kane krijuar këta deputet një Këshill Kombëtar me burra te urte Çame,qe e njohin çështjen me themel dhe me burra shqiptare,qe e duan Kauzën dhe qe te formulojnë rrugët diplomatike te zgjidhjes se problemit Çam ! Këta deputete Çame,te Parlamentit shqiptare, a kane kërkuar nga Akademia e Shkencave te Shqipërisë,se bashku me Diplomate karriere te Shtetit Shqiptare te formojnë një strategji,për çështjen Çame? !

Asnjëherë PDIU nuk duhet te funksiononte si një Parti politike e atashuar neper kampet politike,here majtas dhe here djathtas,por te funksiononte si një parti mbare kombëtare me një mbështetje te madhe mbare popullore,për te arritur mbështetjen morale nga i gjithë populli shqiptare ! Çdo Parti politike e krijuar,e ka një qellim politik,duke e shprehur nëpërmjet programit te saj politik,ekonomik dhe social,te çilen e propagandon ne popull,po këta djem te PDIU,ç’far programi dhe strategjie kane ?

Ç’punë kane këta ligjvënës te mbajnë njeri krah politik ose tjetrin,me reformat dhe ligjet,nëse u miratuan a po jo ? Çfarë do te bëjnë ata para Komunitetit te tyre Çam,për Kauzën e Çamërisë ? Ku ne cilën Kancelari Perëndimore, e kane ngritur problemin Çam ? Edhe ajo Rezolute qe gjame e kishte kaluar Parlamenti Shqiptare,qe harruar neper “Kalendat Greke” dhe e shikonin atë Rezolute si kur te ishin te zëne ne faj !

Ore zotërinj parlamentare, te PDIU kujt i shërbeni ju ? Pse po lozni një politike servile ne lidhje me kauzën Çame ? Mos ju vjen turp,te jeni pjese e këtij Komuniteti te nderuar,qe ju ka besuar kaq shume ? Kush nga ju,mban një kalendar te ecjes se çështjes Çame ? Ku kane ngecur kërkesat e këtij Komuniteti,te cilat jua kane besuar juve si djemtë e tyre ?

A do te keni kurajë ju te dilni përpara këtij komuniteti përsëri për tu rizgjedhur,për ti dhenë shprese për Kauzën e Çamërisë ? Këtij komuniteti,nuk i duhet përqindja e pushtetit tuaj,nuk i duhet sa zv .ministra,drejtore,a po sa njerëz vendoset ju ne Administrate,te bëjnë punët e shtetit dhe as sa ligje beret ju për ti dhenë konsensusin dhe patericat për te mbajtur njërën pale ne pushtet,a po për te rrezuar tjetrën ! A e kuptoni z. Deputete te PDIU ,qe ju e keni humbur rolin tuaj ne Parlament,për te cilin ju kane votuar,por keni humbur dhe rolin e partisë qe quhet PDIU,se bashku me humbjen e besimit te Komunitetit Çam,por edhe te te gjithë popullit Shqiptar patriot,qe pret shume nga ju për zgjidhjen e Kauzës Çame !

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...