Published On: 2 Shkurt, 2016

ÇAMËRI SHPIRTI T’LOTON


Lek Gjoka


ÇAMËRI SHPIRTI T’LOTON

 

Të ishte ëndërr e keqe
prapë shpirti do t’lotonte
Çamëri ti je dhimbje jete
një plage që koha s’po e shëronte.

Rrokullisem në vitet e dhimbjes
atëherë kur dhe të parët qanin në varre
jeta u nis të udhëtojë në udhët e ikjes
e ti Çamëri u shkrive në vaj e qarje.

Përse ndjenjen ta vranë Çamëri
e dot dhimbjen se varrose
të marresh frymë jete u ndale në Shqipëri
por përjetsisht n’shpirt s’ke ngrohje.

Dhe vrasësi yt jep leksione demokracie
dhe vrasësi yt s’e pranon krimin
ty Çamëri don të të leje në hije
e tek Evropa mundohet të gatojë mashtrimin.

Po vjen dita jote Çamëri, dielli po del
tek varri i gjyshit tënd shpërdheu trëndafili
N’Evrope një ditë do të udhëtojmë në një tren..
Loto Çamëri, loto me lotë gëzimi!
Jacksonville Florida
Dhjetor 2014

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...