Published On: 31 Gusht, 2016

Caktohet data e zgjedhjeve në Maqedoni, mbahen me 11 dhjetor

Katër partitë kryesore në Maqedoni kanë nënshkruar marrëveshjen që konfirmon datën 11 dhjetor si ditën e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Kjo marrëveshje synon t’i japë fund një krize të zgjatur politike në Maqedoni.

Ja teksti i plotë i marrëveshjes:

“Liderët e katër partive më të mëdha, nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinos, VMRO-DPMNE, LSDM, BDI dhe PDSH, kanë konstatuar se janë plotësuar kushtet e Marrëveshjes së 20 korrikut për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare gjatë vitin 2016. Ata janë pajtuar që zgjedhjet të mbahen më 11 dhjetor dhe parlamenti të shpërbëhet, ashtu siç e kërkon Kushtetuta e RM-së.

Qeveria që do t’i organizojë këto zgjedhje do të zgjidhet më 2 shtator në përputhje me Marrëveshjen e 20 korrikut.

Zonja Santa Argirova do të emërohet kryeredaktore e lajmeve në MTV1 më 2 shtator dhe do ta mbajë këtë detyrë deri në përfundimin e procesit zgjedhor.

Partitë nënshkruese i bëjnë thirrje Këshillit të ASHMAA t’i përmbahet Metodologjisë së caktuar më 5 janar 2016, të bëjë ndryshimet e duhura dhe t’i përmbahet kësaj deri në përfundimin e procesit zgjedhor.

Partitë apelojnë deri te 4 anëtarët e Komitetit “Ad hoc” të zgjedhin z. Lulzim Aziri si anëtarin e pestë të këtij komiteti.

Partitë zotohen se do të bëjnë një fushatë demokratike dhe kompetitive pa dhunë dhe pa frikësime dhe se do të dënojnë çdo përdorim të gjuhës dhe veprave tjera që nxisin dhunë dhe frikësim.”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...