Published On: 2 Shkurt, 2016

Burrështetasit tanë duhet të dëshmojnë gjendjen e tyre shëndetësore!

 

 

Shkruan: Agim Vuniqi

 

Në përgjithësi ne SHBA, në qoftë se një çështje private ndikon në kryerjen e detyrave të zyrtarit, shumica e njerëzve do të pajtohen se nuk është më private. Kështu, për shembull, presidenti i Shteteve të Bashkuara paraqet gjendjen fizike shëndetësore çdo vjet, e cila bëhet publike, për shkak se gjendja e tij ose e saj shëndetësore është e një rëndësie kyçe për kombin amerikan. Në mënyrë të ngjashme, sëmundjet që ndikojnë në performancën e punës të zyrtarëve vendorë mund të bëhen subjekte të hetimit legjitim. Sjelljet jo adekuate që mund të pengojnë performancën, si tejkalimi i kompetencave, apo shpenzimi i mjeteve enorme financiare pa nikoqirllëk janë çështje të interesit publik. Problemet financiare, veçanërisht të atyre me përgjegjësi buxhetore, të cilët kanë qenë të përfshirë në afera korruptive, apo kanë krijuar përfitime për vete apo familjarët e tyre, duke  krijuar përfitime materiale falë lidhjeve të afërta me pushtetin, jenë çështje të lidhura ngushtë me interesin publik, sepse politikanët përfaqësojnë interesin publik të vendit. Zgjedhësit do të përfaqësohen më mirë në qoftë se përfaqësuesi i tyre disponon virtyte të ndershmërisë dhe besueshmërisë në jetën  personale dhe private. Reputacioni i zyrtarëve publik mund të ketë ndikim të rëndësishëm në krijimin e klimës së volitshme interne dhe eksterne për biznes, apo të ketë mbështetje publike për nisma vendore, në atë mënyrë që sjellja personale e politikanëve mund të bëhet fushë legjitime e shqetësimit publik.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...