Published On: 6 Maj, 2016

Buka e bardhë më e shëndetshme se të gjitha të tjerat!

Tashmë 20 vjet shkencëtarët theksojnë që buka e bardhë është shkaktare që jemi të lodhur, që na fryhet stomaku, që jemi shëndoshur, që na dhemb koka…

E po, tani, është publikuar lajmin më të papritur të mundshëm – që buka e bardhë jo vetëm që është demonizuar padrejtësisht, por është buka më e shëndetshme se të gjitha bukët e tjera.

Shkencëtarët e Shoqatës britanike të nutricionistëve (British Nutrition Foundation) thonë që buka e bardhë është burim i pasur i vitaminave dhe i minerale shumë të rëndësishme dhe që simptomat të cilat i cekëm më sipër nuk kanë kurrfarë lidhjeje me këtë artikull ushqimor.

Veç kësaj, në Britani të Madhe kohëve të fundit po shënohet rritje drastike e numrit të njerëzve të shëndoshur (me peshë të tepërt trupore) edhe pse konsumimi i bukës është më i vogël se kurrë më parë, ka thënë autori i hulumtimit Eoin O’Connor.

Buka e bardhë padrejtësisht konsiderohet shkaktare e alergjive ndaj glutenit. Ajo është burim i rëndësishëm i përbërësve ushqimorë dhe nuk është fare e dëmshme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...