Published On: 16 Shkurt, 2016

“Bujarbukoshasit” dhe kriminelët e bashkuar!

Gjergj Kabashi

 

“Bujarbukoshas”, keni afat deri më 10 dhjetor 2014 të lajmëroheni në Policinë e Kosovës për pasojat e rënda të provokimit tuaj, pas kesaj date u lajmëroj une…
Kaloj një javë qëkur e publikova shkrimin, ”A e vranë Xhemail Mustafën pasi atë dhe shtabin propagandistik-policor të LDK-së e kishin mashtruar, që të më provokonin mua?”, dhe sot e kësaj dite nuk e vërejta ndonjë regim të vetëm publik rreth tij. Shkrimi u botua tek Revista Drini fillimisht, më 23 nëntor 2014, në 14 vjetorin e vrasjes së Xh.Mustafës e një ditë më pas edhe në portalin, Standardi.eu dhe Zemra Shqiptare por nuk u botue, për kundër faktit se ua kam dërguar, në asnjërën nga gazetat e njohura të Kosovës; as në Express,as në Koha Ditore, as në Zeri.info e as në Botapress.
Ndoshta udhëheqësit e këtyre gazetave kan pritur argumente të tjera, më të kapshme, duke e anashkaluar faktin se edhe kësaj radhe e theksoja se ky ishte një ndër nivelet e lajmërimit tim, obligimit tim profesional për të kallxue për krejt ate që e dij për një ngjarje të hidhur, që dashur a padashur është e ndërlidhur edhe me mua.
Unë skam pasur mundësia ti ikja kësaj fatkeqësia të shkaktuar nga mendjeshkretët e dalldisur e të harlisur propagandistik-policor të LDK-së dhe PDK-së. Problemi është shkaktuar pra prej kriminelëve të bashkuar, ndërsa pasojat i pësuam ne; Xhemail Mustafa më shumë, por edhe une, që mu desht të vuaja për një problem të shkaktuar prej të tjerëve, pra të atyre që pa iu bë syri “vërr” e vazhduan rrugën e përparimit dhe konsolidimit personal e klanor në dëm të Kosovës; duke mbetur të vetmit ata që paraqesin sot e gjithë ditën problem të madh për sigurinë kombëtare të vendit.
Le që më “injoroj” shtypi, – me gjasë “për mungesë faktesh” sipas tyre, por, përpos lavdërimeve për guximin profesional për me rrëfye, intimisht shumë miqë e të njohur për dashamirësi ndaj meje, kërkuan më shumë prej meje, më shumë fakte, më shumë emra…
Shumicën prej tyre i kam kuptuar drejt, duke e njohur kurreshtjen e tyre njerëzore për një skandal të madh ku implikohen njerëz të dy shërbimeve të ashtuquajtuna sekrete partiake, por ata që e lexuan atë shkrim sikur nuk e vërejtën kërkesën time drejtuar Policisë së Kosovës, që ajo tashmë të kycet drejtëpërdrejtë në zbërthimin e “enigmës” rreth provokimeve të tilla, me pasoja të rënda kryesisht për jetën e Xhemail Mustafës.
Fatmirësia në gjithë këtë tragjedi të panevojshme është që une jam gjallë,për të dëshmue!
Lajmërimin me kaq vonesë e bëra për shkaqet e arsyet e njohura, duke treguar qartë se, më në fund, nuk kam për të heshtur më për asnjë cast e për asnjë cmim, cfarëdoqofshin pasojat…
Duke qenë se, sipas meje, në provokim kan marrë pjesë “ajka” e atyre që sot në këtë a atë mënyrë i kemi në pushtet apo me ndikim në media apo gjetiu, kërkoj me ngulm ndihmën e Policisë së Kosovës, ndërsa atyre “bujarbukoshasve” të të dyja grupimeve, u them se as përpara asaj kohe, as gjat asaj kohe, as ma vonë e as tash, une nuk “shes trimni”, por vetëm dëshmoj për gjithë atë qe e dij se ka ndodhur, e që nuk është dashur të ndodhte. Edhe gjat kohës kur më provokonin, une i kam lutur të ndaleshin, duke e parë harlisjen e tyre kobndjellëse, duke ua përkujtuar që fjalët nuk janë “tuj më rrshqitë pej goje”, por ata nuk u ndalen pa e bërë të vetën, pa e shkaktuar atë tragjedi që e shkaktuan.
Prandaj, zotërinjtë e ligjë “bujarbukoshas”, meqenëse vetëm ju e dini se përse keni provokuar, – qoftë ai dikushi i “Kosova Live”, qofshin ata tek ai objekti tek “SloveniaSport”, qoftë dikush nga Bota Sot, apo qoftë nga ajo që quhaje Rezidenca e Ibrahim Rugovës në Velani; qoftë nga ndonjë këshilltaroman i stërnjohur, me gjithe të tjerët nga sherbimet që vetën e kan quajt “sekrete”, LAJMEROHUNI NË POLICI TË KOSOVËS!…
Afati i LAJMERIMIT tuaj është 10 dhjetori 2014.
Une nuk jam duke e kërcënuar askend me këtë paralajmërim, por vetëm po ju them që më të mos paraqiteni “francuza”, duke u shtirur se nuk po kuptoni…
Nëse VET NUK PARAQITENI NË POLICI TË KOSOVËS deri më 10 dhjetor 2014, pas kësaj date krejt cka dij kam me kalllxue për juve…
Dhe atë: Kudoqoftë!
Une nuk kam me e kursyer askend, pasi më tutje nuk duroj që ju të vazhdoni sikur deri më tash, pavarësisht që u keni shkaktuar probleme të rënda të tjerëve, qoftë duke i vrarë si Xhemail Mustafën apo heshtur “së bashku” për vrasjen e tij, sic vepruat.
“Bujarbukoshas”! Ju drejtohem në këtë mënyrë pasi une nuk jam njeri që fshihem dhe nuk kam qenë kurrë në shërbimin e asnjë bande, e as që ia kam bërë kujt ndonjë të keqe, qysh keni vepruar në mënyrë të vetëdijshme a të pavetëdijshme ju.
Une nuk jam vrasës,- që kallxon për vrasjen, si Nazim Bllaca!
Une jam atdhetar i vërtetë, njeri që i kam dhënë vendit tim gjithcka nga jeta ime, duke mos marrë asgjë si shpërblim.
Mirëudëgjofshim e pafshim pas 10 dhjetorit 2014.
Nëse më hidhërohet ndonjë “shok”, ia kujtoj atë mendimin të thuash proverbial, se shoku është shok, vetëm deri atëhere kur të sillet si shok, si mik e si njeri…
Me respekt të thellë për gjithë njerëzit e mirë atje a kudo qofshin ata.

(Ribotim me lejen e autorit)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...